25 / 04 / 2024

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...



Kocaeli Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan 65 tarihi yapının 15’inin, restore edilip yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi tarafından sunulan proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Bakanlık tarafından tescillenen 15 tarihi yapının restore edileceği proje başlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescilli 65 tarihi yapının 15'inin restore edileceği projede, Tavşancıl’ın eski tarihi dokusunu korumak amaçlanıyor. Kaderine terk edilen tarihi yapıların yeniden kullanılabilir hale getirilmesi ve turizme açılması için bölgede çalışmalara başlandı. Proje bitirildikten sonra Tavşancıl’ın birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapacağını umduklarını söyleyen mahalle sakinleri bu durumdan duydukları memnuniyeti de ifade etti. 


 


Geri Dön