16 / 04 / 2024

TCDD taşımacılık sistemi değişiyor

TCDD taşımacılık sistemi değişiyor

Demiryolu 21 Haziran itibarıyla yeni bir döneme geçiyor. Özel sektör kendi trenini yürütebilecek. Bakanlığa şu ana kadar 6-7 şirket talepte bulundu

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

Batman Ekspres Seyahat Turizm Taşımacılık İnşaat Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batman Ekspres Seyahat Turizm Taşımacılık İnşaat Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan İşten ve Özkan Atay ortaklığıyla 250 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Beylikdüzü, Yakuplu Mahallesi'nde kuruldu.

Grup 37 İnşaat Turizm Taşımacılık Petrol Ürünleri Madencilik ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Grup 37 İnşaat Turizm Taşımacılık Petrol Ürünleri Madencilik ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Aydın Şahbaz tarafından 200 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Bahçelievler, Cumhuriyet Mahallesi, Kıbrıs Caddesi'nde kuruldu.

Bayraktar Kargo Turizm Taşımacılık ve Lojistik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bayraktar Kargo Turizm Taşımacılık ve Lojistik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Emre Büyükbayrakdar tarafından 100 bin TL sermaye ile 10 Aralık'ta Bayrampaşa, Altıntepsi Mahallesi, Yahya Kemal Caddesi'nde kuruldu.

Vesselam Group Turizm Taşımacılık Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vesselam Group Turizm Taşımacılık Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Karakeser tarafından 120 bin TL sermaye ile 8 Aralık'ta Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde kuruldu.

Babil Uluslararası Taşımacılık ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Babil Uluslararası Taşımacılık ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Merve Eryılmaz tarafından 20 bin TL sermaye ile 8 Aralık'ta Ümraniye, Atatürk Mahallesi, Çavuşbaşı Caddesi'nde kuruldu.

AC Grup Yapı Gıda Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AC Grup Yapı Gıda Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Coşkun Pamir tarafından 20 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Üsküdar, Mimar Sinan Mahallesi, Doğancılar Caddesi'nde kuruldu.

Güler Deri Konfeksiyon Gıda İnşaat Turizm Taşımacılık Dayanıklı Tük. Mal.Sn.ve Tic.Ltd.Şti.Karadeniz Şb. açıldı!

Güler Deri Konfeksiyon Gıda İnşaat Turizm Taşımacılık Dayanıklı Tük. Mal.Sn.ve Tic.Ltd.Şti.Karadeniz Şb. Ahmet Güler Şube Müdürlüğünde 1 milyon 500 bin TL sermaye ile 18 Kasım'da Gaziosmanpaşa 'da açıldı.

Marmara Gıda Beton İnşaat Taahhüt Emlak Taşımacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.Seyrantepe Şubesi açıldı!

Marmara Gıda Beton İnşaat Taahhüt Emlak Taşımacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.Seyrantepe Şubesi, İbrahim Çakır Şube Müdürlüğü'nde 15 bin TL sermaye ile 16 Kasım'da Kağıthane, Seyrantepe Mahallesi'nde açıldı.

Kıdık Toplu Taşımacılık İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Kıdık Toplu Taşımacılık İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Fatih Şubesi, Ali Kıdık ve Mehmet Kıdık Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 13 Kasım'da açıldı.

Goldenist Turizm Seyahat Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Goldenist Turizm Seyahat Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Uçucu, Yakup Kırk, Cemil Avcı ve Ali Kırk tarafından 250 bin TL sermaye ile, 13 Kasım'da kuruldu.

Tursezer Turizm İnşaat Tekstil Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü Şubesi açıldı!

Tursezer Turizm İnşaat Tekstil Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü Şubesi, Serap Birdal ve Ajlan Birdal Şube Müdürlüğü'nde 200 bin TL sermaye ile 5 Kasım'da Beylikdüzü'nde açıldı.

Al Motamyez Turizm Taşımacılık ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Motamyez Turizm Taşımacılık ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi, Mourad Barakat, Mohd Saeed Qehaız ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 4 Kasım'da Beyoğlu, Şehit Muhtar Mahallesi, Zambak Sokak'ta kuruldu.

TCDD taşımacılık sistemi değişiyor Haberi

TCDD taşımacılık sistemi değişiyor

Demiryolları taşımacılığında 21 Haziran tarihi itibarıyla yeni bir dönem başlayacak. Özel sektöre açılacak olan demiryollarında serbestleşme ile daha nitelikli ve daha verimli bir taşımacılık sistemine geçilecek. Yeniden yapılanmanın tamamlanmasıyla demiryolu altyapı işletmecisi olarak TCDD, tren işletilecek hatlar, bu hatların özellikleri ve tren çizgilerine ait erişim ücretleri gibi konuları içeren şebeke bildirimini yayımlayacak ve özel sektörün gerekli şartları yerine getirmesi halinde firmalara bir yıllığına tren çizgisi kullanımı tahsis edecek.


55 MİLYAR $ HEDEFİ

2003-2015 yılları arasında demiryolu sektörüne toplam 50.1 milyar lira yatırım yapan hükümet, 2023 hedefleri kapsamında yapmayı planladığı 55 milyar dolarlık yatırımla demiryolu işletmeciliğinde yeni bir çağı başlatmayı hedefliyor. Bu kapsamda demiryolu serbestleşmesinde de son viraj 21 Haziran'da dönülecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 1 Mayıs 2013'te çıkardığı Türkiye Demiryolu...