27 / 04 / 2024

TEK Başkanı

TEK Başkanı

Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) Genel Kurulu'nda Prof. Dr. Ercan Uygur, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi. TEK'in 84. kuruluş yılı kutlama töreni ve Genel Kurul'u 100'e yakın katılımcıyla Ankara Plaza Otel'de yapıldı...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

Ortakları arasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı Ataşehir’deki Watergarden Alışveriş Merkezi'nin tek sahibi Albaraka Türk Katılım bankası oldu.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında?

Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği'nin yeni başkanı uzun senelerdir dernekte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Bayram Tekçe oldu. Peki Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında, hangi okullardan mezun oldu?

GİGDER’in yeni başkanı Bayram Tekçe oldu!

Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği (GİGDER), gerçekleştirdiği 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni Yönetim Kurulu Başkanı’nı da belirledi. GİGDER’in yeni başkanı uzun senelerdir dernekte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Bayram Tekçe oldu.

DASK Başkanı Gençosmanoğlu ev sahiplerini tek tek uyardı! Sakın ucuz diye bunları yapmayın!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'tan milyonlarca kişiye uyarı geldi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, sigorta primini düşük ödeyebilmek için evlerinin metrekarelerini yanlış beyan edilmemesi konusunda ev sahiplerini uyardı. 

TCMB Başkanı Erkan’dan şoke edecek enflasyon mesajı! Enflasyon ne zaman tek haneye inecek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Yıllık enflasyonda düşüşü baz etkisiyle 2024 yılı Mayıs ayından sonra görmeye başlayacağız. 2025 yılında istikrar dönemi olacak ve 2026 yılında da enflasyonu tek haneye indireceğiz” şeklinde konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu: Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te hizmete açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024’te hizmete gireceğini duyurdu. 

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Dünyada en pahalı et şu an Türkiye’de. Bunun tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetlerin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur” dedi.

TOKİ'nin 188 bin konutu depremde yıkılmadı! TOKİ Başkanı binaların nasıl yapıldığını açıkladı!

Asrın felaketi olarak belirtilen depremde 1 ay geride kaldı. Bölgede TOKİ konutlarının ayakta kalması oldukça dikkat çekti. Peki deprem bölgesindeki TOKİ konutları nasıl sağlam kaldı? TOKİ Başkanı Ömer Bulut tek tek anlattı...

Merkez Bankası Başkanı canlı yayında tek tek açıkladı! Enflasyon ve gıda fiyatları bu aydan itibaren....

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında ekonomi ile ilgili oldukça dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nda enflasyon mesajı! 2024'te yüzde 8,8'le tek haneye düşecek!

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda enflasyona ilişkin açıklamalar yaptı. Kavcıoğlu, enflasyonun 2024 yüzde 8,8'le tek haneye gerilemesini öngördüklerini belirtti.

TEK Başkanı Haberi

TEK Başkanı


Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) Genel Kurulu'nda Prof. Dr.Ercan Uygur, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi. TEK'in 84. kuruluş yılı kutlama töreni ve Genel Kurul'u 100'e yakın katılımcıyla Ankara Plaza Otel'de yapıldı.


Oy birliğiyle Kurum'un başkanlığına seçilen Uygur, "Türkiye'de enerji açığı olmasa cari açık da olmayacak" dedi.


Uygur, Türkiye'de kronikleşen dış açığın yansıması olan cari açığın giderilmesi için tasarrufların artırılması gerektiğini, bu bağlamda da sanayileşme ve büyümenin özellikle de enerji sektöründe desteklerle öne çıkararılarak devam etmesi gerektiğini söyledi.


Türkiye'de ithal enerjinin önemli kısmının ulaştırma sektöründe kullanıldığını anımsatan Uygur, otomotiv sektöründe elektriğe dayaylı teknolojilerin öne çıkarılması ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti.


Uygur, TEK'in yeni döneminde  faaliyetlerine devam edeceğini bu bağlamda, çıkardıkları uluslararası derginin yeni bir cildini hazırlayacaklarını ve 2014'ün sonlarına doğruda uluslararası katılımlı bir iktisat kongresi...