25 / 04 / 2024

TEK Başkanı yeniden Ercan Uygur seçildi!

TEK Başkanı yeniden Ercan Uygur seçildi!

Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) Genel Kurulu'nda Prof. Dr. Ercan Uygur, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi. TEK'in 84. kuruluş yılı kutlama töreni ve Genel Kurul'u 100'e yakın katılımcıyla Ankara Plaza Otel'de yapıldı...




Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) Genel Kurulu'nda Prof. Dr.Ercan Uygur, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi. TEK'in 84. kuruluş yılı kutlama töreni ve Genel Kurul'u 100'e yakın katılımcıyla  Ankara  Plaza Otel'de yapıldı.


Oy birliğiyle Kurum'un başkanlığına seçilen Uygur, "Türkiye'de enerji açığı olmasa cari açık da olmayacak" dedi.


Uygur, Türkiye'de kronikleşen dış açığın yansıması olan cari açığın giderilmesi için tasarrufların artırılması gerektiğini, bu bağlamda da sanayileşme ve büyümenin özellikle de enerji sektöründe desteklerle öne çıkararılarak devam etmesi gerektiğini söyledi.


Türkiye'de ithal enerjinin önemli kısmının ulaştırma sektöründe kullanıldığını anımsatan Uygur, otomotiv sektöründe elektriğe dayaylı teknolojilerin öne çıkarılması ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti.


Uygur, TEK'in yeni döneminde  faaliyetlerine devam edeceğini bu bağlamda, çıkardıkları uluslararası derginin yeni bir cildini hazırlayacaklarını ve 2014'ün sonlarına doğruda uluslararası katılımlı bir iktisat kongresi yapacaklarını aktardı.


TEK'in iktisat alanında daha fazla katkıya ihtiyacı olan bölgelerde iktisat sempozyumları düzenlemeye devam edeceğine değinen Uygur, "Türkiye'nin yaklaşık 60 milyar dolar enerji ithalatı var.  Bu oran, cari açıkla baş başa. Enerji açığı olmazsa cari açıkta olmayacak. Türkiye'de enerji sektörü daha fazla desteklenmeli" diye konuştu.


Yeni Yönetim Kurulu Ercan Uygur, Fahriye Öztürk, Ozan Eruygur, Şirin Saraçoğlu, Hasan Cömert, Mustafa İsmihan, Jülide Öcal seçildi.


Dünya Gazetesi 


Geri Dön