24 / 04 / 2024

türk ekonomi kurumu başkanı kim

türk ekonomi kurumu başkanı kim

Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) Genel Kurulu'nda Prof. Dr. Ercan Uygur, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi. TEK'in 84. kuruluş yılı kutlama töreni ve Genel Kurul'u 100'e yakın katılımcıyla Ankara Plaza Otel'de yapıldı...

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Dev Türk şirketini Rothschild ailesi satın alıyor 

Dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild’ın üyesi olan Nat Rothschild, Türk şirketi Murat Ticaret Kablo'yu satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu. İşte tüm detaylar...

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Seçimden sonra Türk Lirası'nı neler bekliyor? Ekonomide neler olacak? İşte uzmanlardan yorumlar...

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, seçimlerde ‘yabancı yatırımcıya güven veren bir iktidar’ gelirse Türk Lirası’nın (TL) dolar karşısında ‘çok fazla’ değer kazanacağı bir ortam oluşabileceğini, hatta buna karşı önlem alınması gerekebileceğini belirtti.

2022 yılında Türk bankacılık sektörü ne kadar kar etti? İşte sektörün 2022 performansı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türk bankacılık sektörünün 2022 performansını açıkladı. Sektörün toplam aktifleri yüzde 55,7’lik artışla 14,3 trilyon lirayı aştı.

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

Türk Hava Yolları en az lise mezunu 1250 kabin memuru alacak! Başvurular ne zaman? İşte bütün detaylar...

Türk Hava Yolları Kurumu tarafından yayınlanan ilana göre en 2022 senesinde az lise mezunu bin 250 kabin memuru alımı gerçekleştirilecek! Peki, Başvuru koşulları nelerdir? Başvurular ne zaman? İşte bütün detaylar...

Türk Hava Kurumu'nun taşınmazlarının akıbeti mecliste!

Türk Hava Kurumuna ait taşınır ve taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Alpay Antmen, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Türk Hava Kurumu'ndan 44 adet satılık gayrimenkul!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Antalya, Burdur, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Aksaray ve Yalova'da yer alan gayrimenkulleri satışa çıkardı.

Türk Hava Kurumu 8 ildeki gayrimenkullerini satıyor!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından mülkiyeti Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'na ait 8 ilde bulunan taşınmazlar satışa çıkıyor. E-Teklif Sistemi üzerinden verecek teklifler için son gün 15 Nisan 2021 olarak açıklandı.

Türk Hava Kurumu 3 ildeki gayrimenkullerini satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Denizli Pamukkale, Bursa Osmangazi ve Yalova Çiftlikköy'de yer alan gayrimenkulleri satışa çıkardı.

Türk Hava Kurumu Aksaray'daki arsasını satıyor!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Aksaray Merkez'de yer alan arsayı satışa çıkardı.

Türk Hava Kurumu, İzmit'teki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Kocaeli İzmit'te yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı...

türk ekonomi kurumu başkanı kim Haberi

türk ekonomi kurumu başkanı kim


Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) Genel Kurulu'nda Prof. Dr.Ercan Uygur, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi. TEK'in 84. kuruluş yılı kutlama töreni ve Genel Kurul'u 100'e yakın katılımcıyla Ankara Plaza Otel'de yapıldı.


Oy birliğiyle Kurum'un başkanlığına seçilen Uygur, "Türkiye'de enerji açığı olmasa cari açık da olmayacak" dedi.


Uygur, Türkiye'de kronikleşen dış açığın yansıması olan cari açığın giderilmesi için tasarrufların artırılması gerektiğini, bu bağlamda da sanayileşme ve büyümenin özellikle de enerji sektöründe desteklerle öne çıkararılarak devam etmesi gerektiğini söyledi.


Türkiye'de ithal enerjinin önemli kısmının ulaştırma sektöründe kullanıldığını anımsatan Uygur, otomotiv sektöründe elektriğe dayaylı teknolojilerin öne çıkarılması ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti.


Uygur, TEK'in yeni döneminde  faaliyetlerine devam edeceğini bu bağlamda, çıkardıkları uluslararası derginin yeni bir cildini hazırlayacaklarını ve 2014'ün sonlarına doğruda uluslararası katılımlı bir iktisat kongresi...