23 / 04 / 2024

Tekirdağ için kentsel dönüşüm çok önemli

Tekirdağ için kentsel dönüşüm çok önemli

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak, "Tekirdağ, birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer aldığından kentsel dönüşüm çalışmaları büyük önem taşıyor" dedi.

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

İzmir Gaziemir'e 275 konut için imzalar atıldı!

İzmir Gaziemir Aktepe-Emrez Mahalleleri için Kentsel Dönüşüm projesi başlıyor. Proje kapsamında 275 konut ve 9 ticari ünite inşa edilecek.

Binalarda tasarruf için kentsel dönüşüm fırsatı değerlendirilmeli!

İZODER, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla ve binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için “Tek yol U dönüşü” hareketine start verdi.

15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanacak!

TOKİ, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor. Kurum, çalışmalar kapsamında 15 kent için  Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlayacak.

Elazığ'da Abdulluhpaşa Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Elazığ'a bağlı Abdullahpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları için ihale  gerçekleştirildi.

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

İzmir'deki büyük kentsel dönüşüm için kredi hazır!

Anıl Talat Eryontuk, Cumhuriyet'in Ege'si için kentsel dönüşüme ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Kocaeli Yeni Mahalle için kentsel dönüşüm kararı! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Yenimahalle Mahallesi için kentsel dönüşüm kararı ele alındı. 

Tekirdağ için acele kamulaştırma kararı!

Tekirdağ ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

 Mersin Akdeniz için kentsel dönüşüm çağrısı! 

Mersin Akdeniz Belediye Başbakanı M. Mustafa Gültak, ilçe için kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi. 

Bursa Çarşıbaşı için 34 proje yarışacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı için Kentsel Tasarım Projesi’nin belirlenmesi için düzenlediği yarışmada başvuru süresi sona erdi. Yarışmaya 34 proje katılım sağladı.

Tekirdağ için kentsel dönüşüm çok önemli Haberi

Tekirdağ için kentsel dönüşüm çok önemli

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak, "Tekirdağ, birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer aldığından kentsel dönüşüm çalışmaları büyük önem taşıyor" dedi.


Albayrak, bölgenin birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer aldığından dolayı kentsel dönüşüm sürecinin çok daha aktif bir şekilde işlenmesi gerektiğini ifade etti. 


Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar yüz binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini aktaran Albayrak, bu yıkımları belediyelerle, tapu müdürlükleri ile birçok yazışmalar yapıldıktan sonra gerçekleştirdiklerini söyledi.


Ellerinde inceledikleri yaklaşık 120 kadar dosyanın mevcut olduğunu kaydeden Albayrak, "Biz bu sürecin hızlanması için özellikle büyükşehir belediyesinin de işin içerisine girmesini istiyoruz. Bu çalışmaların parsel bazından çok belediye başkanlığının yapacağı ada bazlı imar planı değişiklikleriyle gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Büyükşehir belediyesinin de bu konular üzerinde bazı hazırlık çalışmaları var. Yeni yılla birlikte bu konu...