24 / 04 / 2024

Kocaeli Yeni Mahalle için kentsel dönüşüm kararı! 

Kocaeli Yeni Mahalle için kentsel dönüşüm kararı! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Yenimahalle Mahallesi için kentsel dönüşüm kararı ele alındı. 



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Çağdaşkocaeli'nden Ayşe Aydın'ın haberine göre; toplantıda kentsel dönüşüm kararları ele alındı. Toplantıda Yenimahalle Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı içerisinde 490000-490400 yatay ve 4514200- 4514400 dikey koordinatları arasında yaklaşık 2.2 hektarlık alanda hazırlanan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve plan notu değişikliği ile ilgili raporu hakkında karar verildi. 

Kocaeli Yeni Mahalle için kentsel dönüşüm kararı! 

 İzmit Yenimahalle’de Yenimahalle Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ile ilgili açıklama yapan CHP’li Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Burası, Acıbadem Hastanesi’nin Batısında kalan D100’e cepheli 22 dönümlük bir alan. Yapı stoku çok düzensiz ve yıpranmış bölgenin de kentsel dönüşüm alanı olmasından dolayı büyükşehir belediyesi bu alanla ilgili öneri planı hazırladı. Konut  adaları tek parça haline getiriliyor, dini tesis alanı büyütülüyor. 1,5 emsal şartı veriliyor ve 5 kat olarak düzenleniyor. Ticaret ve konut alanı olarak açmak planın eşitlik ilkesine uymuyor. Bütünsel olarak yapılsa sorun yoktu. Lokal olarak yapıldığı için vatandaşlara haksızlık yapmış oluyoruz” dedi. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı!


Geri Dön