25 / 04 / 2024

TEKNOSAB

TEKNOSAB

Dünya gazetesi yazarı Ömer Faruk Çiftçi bu yazısında, BTSO'nun çalışmalarını, kente dair proje ve hayallerini kaleme aldı.

Nilüfer'deki deri sanayi ve Teknosab alanının genişletileceği iddiası mecliste!

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Badırga Mahallesi'nde bulunan deri sanayi ve Teknosab alanının tarım arazilerini de içine alacak şekilde genişletileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

PMS Metal, 50 milyon Euro'ya 4'üncü fabrikasını kuruyor!

Bursa'nın önemli sanayi grupları arasında yer alan PMS Metal Profil Alüminyum, dördüncü fabrikasını açıyor. Firma, TEKNOSAB'da 100 dönüm arazi üzerine 50 milyon Euro bedelle yapılacak yeni tesisiyle tam entegre üretim yapısına sahip olacak.

TEKNOSAB'da ilk fabrika teslimleri başlıyor!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Remzi Topuk, "TEKNOSAB'da Allah kısmet ederse bu yılın sonuna kadar ama 1 tane, ama 2 tane, ama 15 tane fabrikanın bacasının tütmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

TEKNOSAB projesiyle 25 milyar dolarlık yatırım!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'da yapılması planlanan Teknoloji Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TEKNOSAB'ın temeli 2017'de atılıyor!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 4. Sanayi Devrimi’nin sembolü olan TEKNOSAB’ın temellerini 2017 yılında atacaklarını açıkladı.

Bursa Teknosab, 600 milyon TL'lik altyapı ihalesine çıkıyor!

35 avukat çalıştı, 4 bin kişiden tapu alındı, Türkiye’nin ilk Teknosab’ında 200 milyon liralık kamulaştırma tamamlandı. Sıra 600 milyon liralık altyapı ihalesinde.

TEKNOSAB, Türkiye'nin model sanayi bölgesi olacak!

Dünya gazetesi yazarı Ömer Faruk Çiftçi bu yazısında, BTSO'nun çalışmalarını, kente dair proje ve hayallerini kaleme aldı.

TEKNOSAB Haberi

TEKNOSAB

Dünya gazetesi yazarı Ömer Faruk Çiftçi, Türkiye'nin model sanayi bölgesi olmaya aday olan TEKNOSAB'ı değerlendirdi:


Ramazan ayında bir rehavet bir mahzunluk çöküyor kentin üzerine. Tarifi imkansız. 

Gün içinde kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Allah'tan iftar sofraları var ve gündem bu sofralarda belirleniyor. Böyle bir iftarda bir araya geldiğimiz BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile BTSO'nun çalışmalarım, kente dair proje ve hayallerini uzun uzun konuşma fırsatı yakaladık. 


Burkay'ın 16 makro projesi elbette önemli ama gündeminin ilk sırasında kurulma aşamasındaki TEKNOSAB yer alıyor. Burkay yaptıkları projelerin sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin projeleri haline geldiğini özellikle vurguluyor ve kamuoyundan destek bekliyor. Haksız da sayılmaz Güney Kore ve Çin'deki sanayi bölgeleri örnek alınarak projelendirilen TEKNOSAB, Türkiye'nin model sanayi bölgesi olmaya aday. 


Bölge içerisinde mükemmeliyet merkezleri, lojistik köy, üniversite, uydu kent...