19 / 04 / 2024

Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi son durum

Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi son durum

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi, Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi’nden 5 milyon euro hibe alma hakkı kazandı ve Türkiye’de akıllı şehir yaratılması konusunda önemli bir adım atıldı..

Tepebaşı Yaşam Köyü projesi tamamlanıyor!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile hayata geçirdiği “Yaşam Köyü” tamamlanıyor.

Tepebaşı Yaşam ve Bakım Merkezi için imzalar atıldı!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehirli hayırseverlerin işbirliğiyle kente değer katacak yatırımlar hızla artıyor. Bölgede yapımı planlanan Yaşam ve Bakım Merkezi’nin protokolü törenle imzalandı.

Ordu Belediyesi'nden yeni yaşam merkezi projesi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Civil Irmağı’nın denizle birleştiği Mostar Köprüsü ve mahmuzların bulunduğu alanda yeni bir yaşam merkezi ve restoran projesi hayata geçirilecek. Projelerle ilgili çalışmalar başlatıldı.

Etimesgut Belediyesi Ahi Elvan Yaşam Merkezini kiraya veriyor!

Etimesgut Belediyesi, Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim ve Merkezi ile çok amaçlı salonu kiraya veriyor..

İnönü Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi inşaatı yükseliyor!

İnönü Belediyesi tarafından yapımına başlanan İnönü Belediyesi Spor ve Sosyal Yaşam Merkezinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı!

Battalgazi Belediyesi hayata geçirilen ve Çöşnük Mahallesi’nde yapılacak olan Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde inşaat çalışmaları başladı.

Kayseri Köşk'e sosyal yaşam merkezi müjdesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Köşk ilçesine kazandıracağı beş yıldızlı sosyal yaşam merkezinin temelini yarın atacak. Sosyal tesiste yüzme havuzu, fitness salonu, sanat ve mesleki eğitim için derslikler yer alacak.

Sakarya Engelsiz Yaşam Merkezi'nde son kat tabliyesi döküldü!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Kayseri'ye yapılacak sosyal yaşam merkezinin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 mahalleye inşa edilen sosyal yaşam merkezlerinden ikincisinin ihalesi yapıldı. Köşk Mahallesi'nde projelendirilen bina yaklaşık 5 milyon 883 bin TL'ye inşa edilecek.

Tarsus Ergenekon Yaşam Merkezi yıl içinde tamamlanacak!

Tarsus Belediyesi’nin Ergenekon Mahallesi’nde yaptırdığı Ergenekon Yaşam Merkezi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Kayseri Beyazşehir'e sosyal yaşam merkezi inşa edilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu yıl üç mahalleye yapacağı sosyal yaşam merkezlerinden ilkinin ihalesini gerçekleştirdi. Beyazşehir Mahallesi'ne yapılacak olan sosyal yaşam merkezinin ihalesine sekiz firma katıldı.

Hendek Yaşam Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hendek’e kazandırılacak yeni yaşam merkezinin ihalesi gerçekleştirildi.

Balıkesir Sındırgı'da yaşam merkezi yapılacak!

Balıkesir Sındırgı Belediyesi, Sındırgı'da yeni bir "Yaşam Merkezi" kazandırılması için projelendirilme çalışmaları başlattı.

Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi son durum Haberi

Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi son durum

Avrupa’nın örnek akıllı şehri Eskişehir Tepebaşı’nda kuruluyor. Toplamda 60 ay sürecek olan Yaşam Köyü Projesi’nin 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. 24 milyon euroya yakın bir bütçeye sahip olan projede 21,5 milyon euroluk kaynak AB tarafından hibe olarak karşılanıyor. 


Kalkınma Bakanlığı, Akıllı Kent yapılanmasını şöyle tanımlıyor: “Günümüzde kentlerin yasadıkları sorunları çözmeyi ve kentlerde yasayanların hayat kalitesini artırmayı amaçlayan “Akıllı Kent” çözümleri önem kazanmaktadır ve dünyadaki pek çok şehirde hızla uygulamaya geçirilmektedir. Akıllı Kent çözümleri temelde Kent Bilgi Sistemi (KBS) ve Coğrafya Bilgi Sistemi (CBS) gibi kentlerin bilgi teknolojileri altyapı sistemlerine bütünleşmiş ve gerçek-zamanlı bilgiye dayalı karar almayı mümkün kılacak şekilde hayata geçirilmektedir. Akıllı kent çözümleri enerji, su, ulaşım, kentsel hizmetler ve sağlık hizmetleri başlıkları altında incelenir. Bu doğrultuda, Akıllı Kentleri; gelişmiş...