19 / 04 / 2024

teraslardaki değişiklik için onay alınır mı

teraslardaki değişiklik için onay alınır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki teras katlarında değişiklik yapılırken onay alınmasının gerekli olup olmadığını kaleme aldı.

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’de 2 yeni değişiklik yürürlüğe girdiği açıklandı. Buna göre yönetmelikte yer alan yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. İşte haberin ayrıntıları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan '2023 Aile Destek Programı' için bir kötü bir de iyi haber!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ödemelerinde vatandaşlar için değişiklik yapmayı planlıyor. Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Bayram öncesi ikinci el araba fiyatlarında değişiklik! İşte yeni tarih için detaylar!

Bayram öncesi ikinci el araba fiyatları da değişiklik göstermeye başladı. Araba alacakların dikkatine, sizler için yeni bir tarih açıklandı. Peki bu açıklanan tarihte son durum belli olacak mı?

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

EYT’de prime takılanlar için iki önemli değişiklik! TBMM gündeminde!

Yaşanan deprem sebebiyle şu anlık gündemde yer almayan EYT kanun düzenlemesi, şubat ayı sona ermeden TBMM'de görüşülmesi için hazırlık yapılıyor. Vatandaşlar kademeli prim şartına yönelik değişiklik yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. İşte detaylar!

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Konut, arsa, arazilerde iskan alanlar için indirim oranları belirlendi! Kanun resmen değişti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, söz konusu uygulama için değişiklik yaptığı İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği, dünkü 31955 Sayılı  Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelikle ilgili tüm ayrıntılar...

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik 2022!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: YFK-2007/1)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmen değişti! Bina inşaatlarına yeni düzenleme!

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren projesi 'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre yapılmayan binalara ruhsat verilmeyecek. Peki binaların nasıl inşa edilmesi gerekiyor? İşte ayrıntılar..

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

teraslardaki değişiklik için onay alınır mı Haberi

teraslardaki değişiklik için onay alınır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binalardaki teras katlarında değişiklik yapılırken onay alınmasının gerekli olup olmadığını  yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Teras kata dört tarafı açık, açılır kapanır pergole yaptırdım, şikayet konusu oldu. Bunun yasal olarak mahzuru var mı?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Kat mülkiyetine tabi binalarda çok ihtilafa meydan verecek bir soru sormuş okuyucum. Bu yazımla yapacağım açıklama kendisine belki net yanıt olmayacak ama bir miktar ışık tutacak. Zira bahsettiği hadiseyi yerinde görmeden karar vermek mümkün değildir. Bunun nedeni şudur: Binalarda kat maliklerinin projeye aykırı olarak yaptıkları ekler, şayet sabit tesis ise bunlar kaldırılır.

Sabit tesis değil ise bunlar kaldırılmaz muhafaza edilir. Okuyucum, yaptığı işin dört tarafı açık katlanabilir bir yapı olduğunu söylüyor. Bu tarif sanki...