25 / 04 / 2024

terörün ekonomiye etkisi

terörün ekonomiye etkisi

Gezi parkı eylemleriyle başlayan 17-25 Aralık operasyonları ile devam eden Türkiye ekonomisini krize sokma girişimi ve artan terör saldırılarının faturası, hem ekonomiye hem de vatandaşa çıktı.

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Demir fiyatlarına gelen indirim inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Demir çakıldı! 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi arasında olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Gelen indirim haberi inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Peki demir fiyatları ne kadar? İşte güncel 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü piyasa istikrarına destek olacak!

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününün bireysel yatırımcılar nezdinde yaygınlaşması durumunda piyasa istikrarını destekleyici bir etkisi olacağını düşünüyoruz" dedi.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Pandemi emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birinci yılını geride bırakan pandemi sürecini emlak sektörü ve dijitalleşme açısından değerlendiren Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, pandeminin emlak sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

Şırnak'ta terör mağduru 929 aile yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta çekilen kura ile terör mağduru olan 929 aile yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı...

Muş Şenyaylalılar terör nedeniyle yıkılan evlerini yeniden inşa ediyor!

Muş'ta, seneler önce terör örgütü PKK'nın baskısı sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar, yıkılan konutlarının yerine yenilerini inşa ediyor.

Mardin Nusaybin'de terörün eğitim kurumlarında bıraktığı izler siliniyor!

Mardin Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin 5 sene önce yaptığı saldırılarda yıktığı, tahrip ettiği okulların yerine yenileri yapılarak bir bir eğitim öğretime açılıyor

Gayrimenkul sektöründen ekonomiye 0.22 puanlık katkı!

Türkiye ekonomisi 2020 yılının ilk 3 ayında yüzde 4,5 büyüdü. Verilere göre, gayrimenkul sektöründe yüzde 2,4’lük büyüme kaydedildi. Sektörün ekonomiye katkısı ise 0.22 puan oldu.

Meksika'da inşaat sektörünün yeniden açılmasına izin verecek talimatlar yayımlandı!

Meksika'da tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını konusunda başdanışma kurulu olan Genel Sağlık Kurulu, inşaat, madencilik, otomobil ve kamyon imalatı sektörünün yeniden açılmasına izin verecek talimatları yayımladı.

Gayrimenkul sektörünü ne bekliyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, ekonomiyi de etkiledi. Ekonomik tedbirler açıklandı, 11 sektöre destek verildi ama gayrimenkul değerleme sektörü alınan tedbir paketi içinde yer almadı. Peki 2020 gayrimenkul sektöründe nasıl geçecek? Gayrimenkul sektörünü ne bekliyor?

terörün ekonomiye etkisi Haberi

terörün ekonomiye etkisi

Gezi ile başlayan son 3 yılda yaşananların ekonomiye faturası, pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle son tabliyesi konarak İstanbul boğazını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Mehmet Köprüsü başta olmak üzere mega projelerin neredeyse hepsinin toplamına eşit.


Ekonomi yönetiminin hesaplamalarına göre 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin döviz, borsa, ihracat, yatırım, enflasyon, yüksek faiz ve borçlanma maliyetine toplam olumsuz etkisi 120 milyar doları buluyor. Gezi parkı eylemlerinin piyasalar başta olmak üzere ülke ekonomisine verdiği zarar 50 milyar dolara yaklaşıyor.


HER KESİMİ VURDU

Son yaşanan terör olaylarının bilançosu ise netlik kazanıyor. Sadece Sur, Cizre, Silopi, İdil gibi yerleşim yerlerinde imara verilen zararın bilançosu 15 milyar TL. (5 milyar dolar).


Terörün yatırım, komşu ülkelere ihracat, kamu harcamalarının yanı sıra Kobani...