27 / 04 / 2024

tesviye bölümü

tesviye bölümü

İmar Yönetmeliği kapsamında tanımlamasına yer verilen tesviye nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Çimsa Çimento yatırımcı ilişkileri bölümü yöneticilerini yayınladı!

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. yatırımcı ilişkileri bölümü yöneticilerini yayınladı.

Ulaşlar Turizm yatırımcı ilişkileri bölümü yöneticilerini yayınladı!

Ulaşlar Turizm Yatırımları ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Pazarlama A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ulaşlar Turizm yatırımcı ilişkileri bölümünü yayınladı.

Danıştay Başkanlık Kurulu'nda iş bölümü yapıldı!

Danıştay Başkanlık Kurulunun dava daireleri arasındaki iş bölümüne yönelik kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. İmar, arsa ve arazi, ruhsat, çevre konularına hangi mahkeme bakacak?

Vadistanbul'un AVM bölümü Nişantaşı ve Bebek konsepti taşıyor!

Üç etaptan oluşan karma proje Vadistanbul'un ilk etabı 17 ayda tamamlanarak yaşam başladı. 1151 dairenin satıldığı projenin AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti bir araya getirildi.

Vadistanbul’un AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti!

Üç etaptan oluşan karma proje Vadistanbul’un ilk etabı 17 ayda tamamlanarak yaşam başladı. 1151 dairenin satıldığı projenin AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti bir araya getirildi...

Aşıklı Sultan Türbesi'nin camekan bölümü kapatıldı!

Kastamonu fethi sırasında 9 asır önce şehit düştüğü belirtilen Aşıklı Sultan'ın türbesinde, ayaklarının görülebildiği sandukanın camekan bölümü kapatıldı...

Gebze Emlak Konut 1. etapta 2 bağımsız bölüm değerleme rapor yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Gebze Emlak Konut 1. etapta 2 bağımsız bölüm değerleme rapor yayınlandı.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi'nde 4 ayda 292 bağımsız bölüm yıkılacak!

Başkan Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Eski Sanayi Bölgesi'nde 4 ayda 292 bağımsız bölümün yıkımını tamamlayarak, 1. Etapta Birinci Bölümünün en kısa sürede temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Turgut Özal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne doçent alacak!

Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne hidrolik ve su kalitesi modelleme alanında doktora yapmış olmak, doçentlik unvanını hidrolik alanında almış olmak şartıyla 1 doçent alınacak.

Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne doçent alacak!

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından İnşaat Mühendisliği bölümüne, İnşaaat sektörüne yönelik sürdürülebilirlik konusunda çalışmış olmak şartıyla doçent alınacak. Akademik personel alımı ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Şırnak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne 2 yardımcı doçent alacak!

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne Geoteknik ile Hidrolik anabilim dallarında doktora yapmış olan 2 yardımcı doçent için Resmi Gazete'de ilan yayımlandı...

DAÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret etti!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, ARCH300 stajının ikinci bölümü kapsamında İtalya’ya teknik gezi organize ederek 2014 Venedik Mimarlık Bienali ’ni ziyaret etti.

Avrasya Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümüne profesör ve doçent alacak!

Avrasya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü için 2 profesör, 1 doçent ve 1 yardımcı doçent alacak. Rektörlüğün ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

tesviye bölümü Haberi

tesviye bölümü

Tesviye nedir?

Tesviye ile ilgili hükümlere Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeği kapsamında yer veriliyor. Konu ile ilgili husus, 13. maddenin 40. bendinde bulunuyor. 


Buna göre tesviye, arsanın doğal yapısının geldiği son duruma deniyor. Yönetmelikte yer alan ilgili madde aşağıda yer alıyor.


Madde 13

40- Bu Yönetmelikte belirtilen esaslara göre ruhsat alınarak kazı veya dolgu yapılmak suretiyle arsanın doğal yapısının geldiği son durumdur.


Tesviye nasıl yapılır?

Tesviye, yukarıda da belirttiğimiz gibi bir düzensizliğin, topoğrafik engebelerin düzeltilerek yüzey oluşturulması işlemine deniyor.


Söz konusu işlemde fazla yada yüksek olan kısımlar kesilerek boşluk yada çukurluk alanlara dolgu yapılıyor.


Tesviye örnekleri

- Yol üst yapı tesviyesi, 

- Toprak tesviye kazısı gibi..



Işıl Seren...