26 / 04 / 2024

tgdf güvenli üretim

tgdf güvenli üretim

Türk Standardları Enstitüsü ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu arasında, yeni tip koronavirüs salgını sonrası güvenli üretim belgelendirme ve standardizasyon konularında iş birliğine gidildi.

Kaliteli ve güvenli beton nasıl üretilir?

Umman Beton Üretim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Bağcı, Kaliteli ve güvenli beton için beton santraline ve yazılıma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kalekim’e Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi!

Kalekim, bu defa da Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği; hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol değerlendirme programı şartlarını yerine getirerek,‘COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almak için hak kazandı.

TSE ile TGDF arasında güvenli üretime ilişkin iş birliği!

Türk Standardları Enstitüsü ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu arasında, yeni tip koronavirüs salgını sonrası güvenli üretim belgelendirme ve standardizasyon konularında iş birliğine gidildi.

Asansör güvenliğinde teknoloji engel tanımıyor!

Asansör sektörünün en önemli sorunlarından biri, merdiven altı üretim. Yetkili olmayan firmalar, hem sektörün kalitesini düşürüyor hem de güvenliğimizi tehdit ediyor. Asansör güvenliğinde teknoloji engel tanımıyor...

Melih Meriç: Güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanana kadar siyasi iktidarın görev ve sorumluluğunu hatırlatmaya devam ediyor. Yapı üretim sürecinin kâr esasına göre düzenlenmesine karşı çıktığını vurguladı...

İnşaat şantiyelerinde 'Güvenli İskele' zorunlu hale gelecek!

KALİSDER Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi. Güvenli iskele zorunlu oluyor...

Yapı işlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğünün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük tam metni!

Yapı işlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğünün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük tam metni 26 Temmuz 2014 tarihinde 29072 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tüzük kapsamında yer alan esaslar...

Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

Bakanlar Kurulu'nun Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünün Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tüzük kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o tüzük ve maddeleri...

İş sağlığı ve güvenliği şartları!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi için bazı şartlar yer alıyor. Peki, iş sağlığı ve güvenliği şartları nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirliyor. Peki, iş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri nelerdir?

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri!

Yapı işlerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği işveren tarafından koruma altına alınması gerekiyor. İşçilerin sağlığını ve tedbirlerini sağlayabilmesi için bazı tedbirleri alması gerekiyor. Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri nelerdir?

İnşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinin amacı , yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirlemek olarak açıklanıyor. Peki, inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaat sektöründe iş güvenliği denetimleri yeterli değil!

Büyük şirketler tarafından yapılan inşaatlarda güvenlik önlemlerinin alındığını kaydeden Canik Müteahhitler Derneği Başkanı Cemal Semiz küçük şirketlerde güvenliğin göz ardı edildiğini söyledi. İş güvenliği denetimleri yeterli değil...

tgdf güvenli üretim Haberi

tgdf güvenli üretim

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) arasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası güvenli üretim belgelendirme ve standardizasyon konularında iş birliğine gidildi.

Söz konusu iş birliğine ilişkin protokolün imza töreni, video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. TSE Başkanı Adem Şahin, yaptığı konuşmada, dünyada son 6 aydır daha önce yaşanılmayan bir durumla karşı karşıya bulunulduğunu belirterek, Kovid-19 salgınının hayatın hemen her alanında bütün değerlerin gözden geçirilmesine yol açtığını söyledi.

Salgının, hijyen ve sanitasyon ile sağlıklı üretim ve yaşam meselesinin toplumun gündeminde yer almasına sebep olduğunu anlatan Şahin, TSE'nin bu alanda daha önce yayımladığı standartlarla bu tür durumlara karşı bir model hazırladığını dile getirdi.

Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın talimatıyla TSE olarak Kovid-19 ile mücadele döneminde sanayide...