07 / 12 / 2025

tika kabil projesi

tika kabil projesi

TİKA Başkanı Çam, Kabil’de tamamlanan üç büyük projenin açılışını yaptı. Çam, TİKA'nın projeleri hakkında Afganistan devlet başkanı yardımcıları ile görüştü.

Kabil'de sığınmacılara yerleşim yeri projesi geliyor!

Kabil'de sığınmacılar için yerleşim yeri projesi nedeniyle Başbakanlık Sarayı'nda imza töreni düzenlendi.

Afganistan'da NATO üssüne TİKA'dan cami projesi!

TİKA, Kabil’de NATO üssü olarak kullanılan Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın askeri bölümünde, Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek. Caminin 30'ar metre yüksekliğinde iki minaresi olacak.

TİKA'nın Kabil’de tadilatını yaptığı hastane açıldı!

Hastanenin yeniden açılışı için düzenlenen törene, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Sağlık Bakanı Ferozeddin Feroz, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

TİKA Mevlana projesi için ilk adımı attı!

TİKA, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

TİKA Afganistan Kabil'deki kız okulunu onardı!

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), başkent Kabil’in Karabağ ilçesindeki kız okulunu onardı. Okulda, bilgisayar, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları kuruldu.

TİKA'nın Kabil'deki üç projesinin açılışı yapıldı!

TİKA Başkanı Çam, Kabil’de tamamlanan üç büyük projenin açılışını yaptı. Çam, TİKA'nın projeleri hakkında Afganistan devlet başkanı yardımcıları ile görüştü.

Lavella Konutları 6 Projesi'nde konutlar satışta!

Selimoğlu Group tarafından İstanbul Şerifali'de inşa edilen Lavella Konutları 6 projesi, üç blokta toplam 69 daireden oluşuyor

Skyport Projesi'nde 130 bin dolara!

Skyport Projesi'nde fiyatlar 130 bin dolar ile 515 bin dolar arasında değişiyor

Galataport projesi alanı içinde satılık veya kiralık bina!

İstanbul'da Galataport projesi kapsama alanı içinde 11 katlı toplam 3 bin 850 metrekare satılık veya kiralık bina

Galataport Projesi 3 yılda tamamlanacak!

En çok tartışılan projelerinden biri olan ve İstanbul'un boğazdan görüntüsünü değiştirecek Galataport Liman Projesi yeniden görücüye çıkıyor

Melen Suyu Projesi’nin 2. etabı 2010 sonunda tamamlanacak!

Melen Suyu Projesi tamamlanınca 2040 yılına kadar Anadolu ve Avrupa Yakası’nın büyük kısmında içme suyu sorunu kalmayacak

Tüp geçiş projesi YPK'dan onay bekliyor

Sadece otomobillerin geçişi için projelendirilen ve 5 yılda tamamlanması planlanan tüp geçiş projesi, 2 yıldır YPK'dan onay bekliyor

Kartal Konut Projesi'nde 170 bin TL'ye!

Kartal Konut Projesi, 10 katlı tek blokta 20 konuttan meydana geliyor...

tika kabil projesi Haberi

tika kabil projesi

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Afganistan’ın başkenti Kabil’de TİKA tarafından ikisi Kabil Üniversitesi'nde, biri Askeri Lise'de yapımı tamamlanan üç önemli projenin açılışını yaptı.


TİKA tarafından Kabil Üniversitesi'nin Dil ve Edebiyat Fakültesi Türkçe Bölümü için yapılan modern binanın açılışı için üniversitede tören düzenlendi. Törene TİKA Başkanı Serdar Çam'ın yanı sıra Afganistan Yüksek Eğitim Bakan Vekili Osman Baburi, Afganistan’daki Türk Gücü Komutanı Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Kabil Üniversitesi Rektörü Habibullah Habib, bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.


TİKA Başkanı Serdar Çam, törende yaptığı konuşmada, "Afganistan bizim için çok özel bir yer, medeniyetimizin merkezi, atalarımızın merkezinin olduğu yer" dedi. Kabil Üniversitesi Dil ve Edebiyat Fakültesi Türkçe Bölümü'nden mezun, Türkçeye hakim öğretmenlerin ortaya çıkmasının Türkiye’nin...