28 / 03 / 2024

TOBB arazisi

TOBB arazisi

Deniz avantajıyla birçok inşaat firmasının tercihi haline gelen Zeytinburnu'nda 2014 senesinde 2 yeni proje yükselecek. Biri TOBB arazisinde, diğeri ise Sümerbank arazisinde yer alacak. İşte o projeler...

TOBB arazisinde karma proje inşa edilecek!

TOBB'a ait Zeytinburnu'nda yer alan 73 bin metrekareden oluşan arsa üzerine karma bir proje inşa edilecek...

Mutlak tarım arazisi nedir?

Tarım arazileri, mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ve marjinal tarım arazileri olarak sınıflandırılıyor. Peki mutlak tarım arazisi nedir?Mutlak tarım arazisi özellikleri nelerdir?

Gümüşdere arazisi özelleştirme kapsamında satılıyor!

Gümüşdere arazisi özelleştirme kapsamında satılıyor. Gümüşdere Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Hatip Polat, "Burada özelleştirme yapılacaksa bile ilk hak sahibi köylüler olmalı" dedi.

Sarıyer Gümüşdere arazisi satılıyor!

İstanbul'un Karadeniz kıyısında bulunan ve Avrupa yakasının pazarlarına taze sebze tedarik eden Gümüşdere'nin tek parça tarım arazisi Mayıs ayında Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirme kapsamına alındı.

Tekirdağ'da 1 milyon 694 bin 730 bin TL'ye satılık tarım arazisi!

Tekirdağ İli Malkara İlçesi Dolu Köyü'nde yer alan tarım arazisi niteliğindeki taşınmaz 9 Eylül 2014 tarihinde saat 09:30 ile 09:35 arasında ihaleye çıkıyor.

2b arazisi başvurusu nasıl yapılır?

2b arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, ıslah edilemeyen arazilere deniyor. 2b arazilerin satışının yapılabilmesi için öncelikle başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazisi başvurusu nasıl yapılır?

2b arazisi başvurusu nereye yapılır?

2b araziler, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Arazilerin satışı için ilk olarak başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazisi başvurusu nereye yapılır?

Hazine arazisi irtifak hakkı ihale işlemleri!

Hazinenin özel mülkiyetindeki yerler ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde tesis edilen irtifak hakkı veya kullanma izni ihale işlemleri nelerdir? İşte hazine arazisi irtifak hakkı ihale işlemleri..

Hazine arazisi irtifak hakkı süresi!

Bir taşınmaz üzerinde yararlanmaya ve kullanıma rıza göstermeyi kapsayan ve kişi lehine aynî hak olan irtifak hakkı üzerinde de kurulabiliyor. Peki, hazine arazisi irtifak hakkı süresi ne kadardır?

Hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Hazine arazileri, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde satılabiliyor. Peki, hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Hazine arazisi satış bedeli!

Hazine arazisi satış bedeli, ihale kararının veya satışın uygun görüldüğünün bildirilmesini izleyen günden itibaren onbeş gün içinde peşin veya taksitle ödenebilir mi? İşte hazine arazisi satış bedeli ödemeleri...

Hazine arazisi trampa işlemleri!

Hazine taşınmazının trampa işlemleri, Borçlar Kanununun trampa ile ilgili maddelerinde gösterilen işlemlere dayanılarak yapılıyor. Peki hazine arazisi trampa işlemi nasıl yapılır? İşte hazine taşınmazı trampa işlemleri...

Hazine arazisi satın alma dilekçe örneği!

Hazine arazisi almak için dilekçe ile taşınmaz ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek gerekiyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte hazine arazisi satın alma dilekçe örneği...

Hazine arazisi satış ihaleleri nasıl yapılır?

Hazine arazisi satış ihale ilanları gazete, internet ve defterdarlık binalarının ilan tahtaları olmak üzere 3 yolla duyuruluyor. Peki, hazine arazisi satış ihaleleri nasıl yapılır?

TOBB arazisi Haberi

TOBB arazisi

1-) TOBB arazine dev yatırım!


Kalkavan, Gül Yapı ve Hasan Sever İnşaat'ın birlikte hayata geçireceği TOBB Zeytinburnu projesinin bulunduğu arazi 2 yıl önce gerçekleşen ihale ile satın alınmıştı. 


Kalkavan, Gül Yapı ve Hasan Sever İnşaat proje için 1,14 milyar TL asgari bedel taahhüt etmişti. Projenin toplam alanı 73 bin metrekare. 


Sahil yoluna ve denize 250 metre cephesi olan proje karma olarak tasarlanıyor. Proje kapsamında alışveriş merkezi, ofisler, otel, kongre merkezi ve rezidans daireler yer alacak. 


TOBB Zeytinburnu projesi nerede?





Tel : 0212 416 73 88


2-) Doğa Şehircilik'ten Zeytinburnu Sümerbank arazisine proje!


Doğa Şehircilik'in hayata geçireceği Doğa Bakırköy projesi, Zeytinburnu Sümerbank arazisi üzerinde yükseliyor. Proje...