24 / 04 / 2024

Küba'da yapılacak camiinin arazisi belli oldu!

Küba'da yapılacak camiinin arazisi belli oldu!

Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söyledi. Küba'da yapılacak olan camiinin arazisi belli oldu.



Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söylemiş ve Kolomp’un Küba sahillerine geldiğinde burada bir cami gördüğünü anılarında yazdığının altını çizmişti.


Bu konuda tek kaynak Kolomp'un anıları değil. İslâm tarihçisi Mesudî, 956 yılında kaleme aldığı eserinde Küba'daki islam varlığını anlatmıştır. Sonraki tarihlerde başka bir Berberî sultanı da, 3000 kayıkla Amerika'ya gitmiştir. Bundan sonra Berberîler, Batı Afrika kıyılarından hareketle sık sık Amerika'ya ulaşacaklar ve orada yerleşik bir bölge oluşturacaklardır. Kolomb hâtıralarında bunu, Küba'da Berberî kabileler gördüğünü ve Arapça konuştuklarını söyleyerek tasdik etmektedir. 


Sabah






Geri Dön