29 / 03 / 2024

TOKİ başvuru ücreti iadesi nasıl yapılır

TOKİ başvuru ücreti iadesi nasıl yapılır

TOKİ başvuru ücreti belli durumlarda başvuru sahibine iade ediliyor. İşte TOKİ başvuru ücretinin iade edildiği haller..

Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav ne zaman? Vakıfbank son iş başvuru ücreti hangi gün?

Vakıfbank 1985 kişiyi işe alacağını ilan etti. Peki, Vakıfbank personel alımı başvuru şartları neler, yazılı sınav tarihi belli oldu mu? Vakıfbank son iş başvuru ücreti ne zaman? İşte detaylar...

2023 KPSS geç başvuru ücreti ne kadar? KPSS geç başvurusu ne zaman?

KPSS başvurusunu kaçıranlar geç başvuru tarihini ve ücretini sorguluyor. Peki, KPSS geç başvuru ücreti ne kadar? KPSS geç başvurusu ne zaman? İşte detaylar...

2023 KPSS başvuruları bitti mi? KPSS ÖABT, alan bilgisi, lisans başvuru ücreti ne kadar?

KPSS başvurularu ücretlerinin ne kadar olduğu merak konusu oldu. Peki, 2023 KPSS başvuru ücreti ne kadar? KPSS ÖABT, alan bilgisi, lisans başvuru ücreti kaç TL?

Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi belli oldu. Sınava girecek adaylar, Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar? diye sorguluyor. İşte detaylar...

KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nin ilk KPSS oturumu lisans için başvuru işlemleri başladı. Peki,KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor? İşte detaylar... 

DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS sınav parası ne kadar? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları için araştırmalar gün geçtikçe hızlanıyor. Peki, DGS başvuru ücreti açıklandı mı? DGS 2023 sınavı hangi ay yapılacak? İşte detaylar...

TOKİ başvuru ücretini iade ediyor! TOKİ başvuru ücreti nasıl geri alınır?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kuralar çekilmeye devam ediyor. Ancak kuralarda ismi çıkmayan çok sayıda vatandaşın merak ettiği konu başvuru ücretlerinin iade edilip edilmeyeceği. Konu netleşti, TOKİ bu vatandaşların başvuru parasını iade edecek.

TOKİ başvuru ücreti ne kadar 2022? TOKİ peşinat ne kadar?

TOKİ başvuru ücreti ne kadar 2022, TOKİ peşinat ne kadar? soruları vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte o merak edilen detaylar!

TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır? TOKİ başvuru ücreti nereye yatırılır?

TOKİ başvuru süreci devam ederken, bazı sorular yanıtlarını bekliyor. İşte sorulan soruların bazıları!

2022 DGS başvuru ücreti ne kadar? Harç ödemeleri hangi banka üzerinden yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2022 başvuru kılavuzu yayımlandı. Meslek Yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların gireceği DGS 2022 sınav tarihi ve başvuru ücreti belli oldu. Sınav için başvurular, 13 - 23 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bekçilik başvurusu nasıl yapılır? Bekçilik başvuru ücreti ne kadar, kaç TL?

Bekçi olmak isteyenlerin heyecanla beklediği alımlar başladı. KPSS şartsız 81 ilde yapılacak olan bekçi alımlarına yoğun ilgi gösteriliyor. Peki, Bekçilik başvurusu nasıl yapılır? Bekçilik başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? İşte tüm detaylar..

TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi?

TOKİ projesine başvurmuş ancak almaktan vazgeçmiş kimseler başvuru bedeline ne olacağını merak ediyor. Peki, TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi? İşte yanıtı...

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuru ücreti iadesi nasıl alınır?

Kura çekimleri gerçekleştirilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesine 40 bin 392 başvuru gelmişti. Peki KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuru ücreti iadesi nasıl alınır?

TOKİ başvuru ücreti iadesi nasıl yapılır Haberi

TOKİ başvuru ücreti iadesi nasıl yapılır

TOKİ tarafından hayata geçirilen ve kuralı olarak satışa sunulan projelerde başvuru sahiplerinin belirlenen tarihler içerisinde, belirlenen başvuru bedelini ödemeleri gerekiyor.


Projenin gerçekleştirilememesi durumunda, başvuru yaptıktan sonra vazgeçilmesi durumunda ve kurada hak sahibi olunamaması halinde TOKİ başvuru ücretlerini iade ediyor.


TOKİ başvuru ücreti iadesi işlemleri:


1- Hak sahibi olunamaması durumu

Kura sonucunda konut satın alma ve belirleme hakkı kazanamayanların başvuru bedelleri, başvuru

sahiplerine belirlenen tarihte iade ediliyor.


2- Başvuru yaptıktan sonra vazgeçilmesi durumu

Haklar iptal ediliyor. Başvuru bedeli ödeyenlere bu bedel geri ödeniyor. Ancak, talep örgütlenmesi çerçevesindeki uygulamalarda ihale işlemleri talebe göre başlatılacağı için başvuruda bulunduktan sonra vazgeçenlere başvuru bedeli geri ödenmiyor. Yine talebin fazla olduğu bazı projelerde de vazgeçenlere başvuru bedelinin geri ödenmeyeceğine dair hüküm sözleşmeye konulabiliyor.


3- Projenin gerçekleştirilememesi durumu

Yeterli talep olmaması veya mücbir sebepler nedeniyle...