28 / 03 / 2024

TOKİ borcu kapatma 2020

TOKİ borcu kapatma 2020

Dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapan TOKİ, 100 bin sosyal konut projesinde kura çekimlerini tamamlıyor. Başvuruların ardından gözler kura çekimlerine çevrildi. 100 bin konut için başvuru yapan bir milyonu aşkın kişi ödeme planını merak ediyor.

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 

Borcu olanlara müjdeli haber geldi…  87 bin TL’ye kadar ödemeyle borçları kapatma fırsatı!

Borcu olan vatandaşları rahatlatacak haber geldi. Borçlarını kapatmak isteyenler için getirilen uygulamaya göre,  belli miktarda ödeme yapılarak ödeme kolaylığı getirilecek.

Bankalar peş peşe açıkladı! Emeklilerin borcu harcı kalmayacak!

Milyonlarca emekli için bankalar atağa geçti. Kredi borcu olan emeklilere kamu bankalarından sonra özel bankalar da borç kapatma kredisi veriyor. İşte detaylar!

TOKİ borcu toplu ödenir mi?

TOKİ kura çekilişleri gündemde iken vatandaşlar pek çok sorular gündeme gelmektedir. Kurada adı çıkan kişiler, “TOKİ borcu toplu ödenir mi?” sorusunun yanıtını aramaktadır. İşte detaylar!

Borcu bitmemiş TOKİ kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projeleri Türkiye’nin gündeminde yer alan konulardan biridir. Peki kura çekilişinde konut çıkan kişiler taksitler bitmeden evi kiraya verebilir mi, Borcu bitmemiş TOKİ kiraya verilir mi? İşte detaylar!

TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri geçtiğimiz gün atıldı. Sosyal konutlara başvuru yapanlar, bu evlere dair bazı araştırmalar yapıyor. Araştırmalarda “TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?” sorusu da yanıt bekleyenler arasında bulunuyor.

Kredi kartı borcu olup da kara listeye girenlere TOKİ'den indirimli ev haberi!

TOKİ, Türkiye'nin dört bir yanında ucuz finansman modeliyle alt ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmalarını hız kemeden sürdürecek. Peki TOKİ'den ev almak isteyip de kredi kartı borcu olanlar nasıl ev alacak? İşte detaylar..

Kredi kartı borcu olanlara, borç kapatma kredisi!

Birden çok bankaya ait kredi kartı olan ve borçları dağılan vatandaşlara Finansbank, TEB, Garanti, Akbank, borç kapatma kredisi imkanı sağlıyor. Bu kredi kolaylığı sayesinde vatandaşlar borçlarını isterse tek bir ödeme altında toplayabiliyor veya aylık ödeme ile borçlarını kapatabiliyor.

Emlak vergisi borcu ödeme!

Vergi, prim ve ceza gibi borçları kolayca kapatma imkanı için başvurular devam ediyor. Emlak vergisi borcu ödemelerinin yıl sonuna kadar yapılması gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

Borcu olan emekli TOKİ'ye başvuru yapabilir mi?

Ev hayali kuran emeklinin bu hayalini gerçekleştirmek için başlattığı kampanyaya adeta talep yağan TOKİ, emekliyi 116 bin 400 TL'ye ev sahibi yapacak. Peki TOKİ emekli başvuru şartları neler? Borcu olan emekli TOKİ'ye başvuru yapabilir mi? Hangi belgeler isteniyor? İşte yanıtı...

Konut kredisi borcu olan kişi sayısı mecliste!

Ülkemizde konut kredisi borcu olan kişi sayısına ve TOKİ'den alınan konutların borçları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ borç kapatma indirimi 2017!

TOKİ borç kapatma indirimi için başvurular 29 Eylül 2017 tarihine kadar yapılıyor. TOKİ borçlarını erken kapatmak isteyenler için yüzde 20 indirim sağlıyor...

TOKİ borcunu erken kapatma 2017 kampanyası!

TOKİ borcunu erken kapatma 2017 kampanyası kapsamında yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. 1 yıldan az taksiti kalan gayrimenkuller için kampanya geçerli değil...

TOKİ borcu kapatma 2020 Haberi

TOKİ borcu kapatma 2020

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye'nin farklı şehirlerinde inşa edilmiş alt ve orta gelir grubuna yönelik konutları satışa çıkardı. Açık satış yöntemi ile satışa çıkarılan evleri almak isteyenler TOKİ'ye başvuruyor. 

Piyasa koşullarında konut sahibi olması güç olan dar gelirli vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile kira öder gibi konut sahibi yapan TOKİ, bir yandan kuralara devam ederken bir yandan da inşaatlara başladı. 

894 liradan başlayan sabit taksitler

TOKİ 2020 projeleriyle 100 bin dar gelirli aile, kira öder gibi yüzde 10 peşinat, aylık 894 liradan başlayan sabit taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olabiliyor. 

TOKİ 100 bin sosyal konut ödeme planı 

Konutların fiyatının yüzde 10'u peşin olurken, kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade şeklinde ödenecek.

2+1 daire...