26 / 04 / 2024

Emlak vergisi borcu ödeme!

Emlak vergisi borcu ödeme!

Vergi, prim ve ceza gibi borçları kolayca kapatma imkanı için başvurular devam ediyor. Emlak vergisi borcu ödemelerinin yıl sonuna kadar yapılması gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...



Kamuya olan borçlar için yapılandırma fırsatı devam ediyor. Vergi, öğrenim veya katkı kredisi, idari para cezası borçları için başvurular internetten www.gib.gov. tr, e-devlet (www.turkiye. gov.tr) adreslerinden ya da ilgili vergi dairesine şahsen veya posta yolu ile yapılabilecek.

SGK'ya borçlar için ise işverenler başvurularını e-Sigorta kanalıyla internetten yapabilecekleri gibi, elden ya da posta yoluyla SGK müdürlüklerine gerçekleştirebiliyor. Genel Sağlık Sigortası borçları için başvuru şartı aranmazken, emlak vergisi ve su borçları için başvuru adresi belediyeler...

Emlak vergisi borcu ödeme

Emlak vergisi borcu ödemelerinin yıl sonuna kadar yapılması gerekiyor. Yapılandırılan borcun ilk 2 taksitinin süresinde ve tam ödenmesi şart. Eğer bir takvim yılında 2 taksit zamanında ödenmezse, borçluya bir fırsat daha sunulacak.

Yapılandırma yapılan borcun taksitinin bir kısmı ödenmezse, ödenen tutar yapılandırma kapsamında yer alacak. Kalan borç ise ilgili mevzuata göre takip altına alınabilecek. Ödemeler banka kartı ve kredi kartı ile de yapılabilecek.

Emlak vergisi borcu hesaplama 2020

Gecikme faizi/zammı silinecek.
Yİ-ÜFE tutarı hesaplanacak.

İlk taksit süresi içinde peşin ödeme yapılırsa Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim gerçekleşecek.

Taksitli ödemelerde anapara ve YİÜFE tutarından oluşan borç, belirlenen katsayılarla hesaplanacak.

Emlak vergisi borcu taksitlendirme

Yapılandırmadan yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksitte tamamlanabilecek.  İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek.

Emlak vergisi borçluları dikkat! Son gün 31 Aralık!

Emlak vergisi borcu olana yapılandırma müjdesi!


Geri Dön