25 / 04 / 2024

TOKİ den para nasıl alınır

TOKİ den para nasıl alınır

TOKİ konut başvuruları için belli miktarlarda başvuru bedeli ödeniyor. Yapılan kura sonucunda vatandaşa evin çıkmaması durumunda verilen başvuru parası, iade ediliyor. Peki, TOKİ'den para nasıl alınır?

ATM'den para çekmek yasaklandı. Son dakika olarak duyuruldu. Dünya şaşkına döndü. Banka müşterileri dondu

Bir ülkede ATM'den para çekmek yasaklandı. Bu flaş gelişme "Son dakika" olarak duyuruldu. Tüm dünya bu haberle birlikte büyük bir şaşkınlık yaşadı. İşte detaylar...

ATM'den para çekenler dikkat! Bu yenilik en zor anınızda işinize yarayacak

Bankalar kredi kartlarıyla sağlanan peşin avans çekim işlemlerini durdururken, kimi bankalar ise ATM'den para çekmeyle alakalı yeni karar aldı. Günlük limit çekim ücreti yükseltildi. Yapı Kredi, müşterilerine SMS göndererek bu kararı ilan etti.

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! Dört gözle beklenen o gün geldi! O ilçeye 427 yeni konut geliyor!

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde...Dört gözle beklenen o gün geldi! O ilçeye 427 yeni konut geliyor. Söz konusu proje yarın saat 15:30'da ihaleye çıkıyor.

Bütün bankalar müşterilerini uyardı! ATM’den para çekerken dolandırılmamak için bunlara dikkat edin!

Bütün gün işlem yapmak için bankalarda sıra beklemek istemeyen vatandaşlar, işlemlerini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde ATM’ler üzerinden yapmayı tercih ediyor. Ancak bankalardan vatandaşlara uyarı geldi. ATM’den para çekerken dolandırılmamak için dikkat edilmesi gereken kritik noktalar var.

TOKİ'den Gaziantep'e 786 yeni konut!

TOKİ'den Gaziantep'e 786 konutluk yeni bir proje geliyor. Söz konusu projenin ihalesi ise 4 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. İşte detaylar…

TOKİ'den flaş açıklama! Başvuru yapacaklar bu detaya dikkat

TOKİ'den Sosyal Konut Projesi'yle ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı. TOKİ'den yapılan açıklamada, " Yoğun ilgi nedeniyle bankalar ve E-Devlet sisteminde sorun yaşanıyor." ifadelerine yer verildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...​

TOKİ arsa 2022 başvuruları 2 gün sonra başlıyor! TOKİ'den taksitle ve faizsiz arsa fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları 2 gün sonra başlıyor. İşte TOKİ'den arsa alabilmek için gerekli şartlar...

TOKİ'den Çanakkale'ye 509 konut ve 25 dükkanlık yeni proje!

TOKİ'den Çanakkale'ye 509 ve 25 dükkanlık yeni proje geliyor. Söz konusu projenin ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den Antakya'ya 464 yeni konut geliyor! İhalesi yarın!

TOKİ'den Antakya'ya 464 yeni konut müjdesi geldi. Söz konusu projenin ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Aksaray Merkez'e 694 yeni konut müjdesi!

TOKİ'den Aksaray Merkez'e 694 yeni konut müjdesi geldi. Söz konusu projenin ihalesi 3 Kasım 2022 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Gaziantep'e 786 konutluk yeni proje!

TOKİ'den Gaziantep'e 786 konutluk yeni proje geliyor. Söz konusu projenin ihalesi 4 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücretliler dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan sosyal konut projesi ile ilgili detayları resmen açıkladı. TOKİ'den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücret alanlar dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın...

TOKİ'den müjde! 150 bin değil 250 bin oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Hemen bakın ucuz konut fırsatını kaçırmayın!

Geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuru ile TOKİ Sosyal Konut Projesi duyuruldu. TOKİ'den müjde! 150 bin değil 250 bin oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bu açıklama ile insanlar sosyal konut projesinin detaylarını sorgulamaya başladı. Hemen bakın ucuz konut fırsatını kaçırmayın.

TOKİ den para nasıl alınır Haberi

TOKİ den para nasıl alınır

TOKİ'den para nasıl alınır?

TOKİ konut başvuruları için belli miktarlarda başvuru bedeli ödeniyor. Yapılan kura sonucunda evin çıkmaması durumunda verilen başvuru parası, iade ediliyor.


Başvuru bedellerinin iadesi ile ilgili tüm detaylar, bankada başvuru bedeli yatırılırken imzalanan belgede yer alıyor. Burada yazan bilgileri özetlemek gerekirse:


Kurada çıkmayan vatandaşlar için öncelikle "yedek" listesi oluşturuluyor. Sözleşme süresi boyunca TOKİ kurası çıkmış ancak sözleşme imzalamamış olan vatandaşların yerine yedek listesinde bulunan vatandaşlar sözleşme imzalayabiliyor.


Bu süreç yaklaşık olarak 1 ay ile 2 ay arasında değişiyor. Sürenin sonunda yedek olarak da sözleşme imzalayamayan vatandaşlar dekontu ile birlikte TOKİ'ye başvuruda bulunarak parasının iadesini isteyebiliyor.


Aynı durum kurada çıkan ancak sözleşme imzalamayan vatandaşlar içinde geçerli. TOKİ başvuru bedelinin iadesi için yedek liste dahil sözleşme süresinin bitmesinin beklenmesi ve akabinde banka dekontu...