23 / 04 / 2024

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek? Beklenen açıklama geldi

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek? Beklenen açıklama geldi

Sosyal konut projesi kapsamında TOKİ’den ucuz konut alanların merak ettiği en önemli konu evlerin ne zaman teslim edileceği. Beklenen açıklama TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan geldi. Bulut, 250 bin konut için talep toplama süreçlerinin tamamlandığını belirterek, konutları 2 yılda bitirip teslim edecekler



TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Türkiye’de sosyal konut üretmek 1984 yılında yola çıkan TOKİ'nin 2002 yılına kadar 45 bin civarında sosyal konut yaptığını ifade etti.

“2003’TEN 2022’YE KADAR 1 MİLYON KONUT YAPILDI”

2003 yılından 2022 yılına kadar geçen sürede 1 milyon 170 bin konut yapıldığını ifade eden Bulut, 2003 yılına kadar konut üretiminin çok başarılı bir süreç olmadığını belirterek 2003 yılında TOKİ’de her anlamda bir değişim yaşandığını ve kurumun güçlendiğinin altını çizen Bulut, son 3 yıl içinde de 247 bin civarında konut inşa edildiğini söyledi.

Son yıllarda özellikle 2000-2001 yıllarında ülkemizde birçok afetin meydana geldiğini söyleyen Bulut, afetlerden etkilenen vatandaşların mağduriyetinin TOKİ eliyle kısa sürede giderildiğini, evi yıkılanların barınma ve konut ihtiyacının da kısa sürede karşılandığını söyledi.

TOKİ’DEN ALINAN KONUTLAR NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, başarılı olan bu süreçlerin ardından vatandaşların TOKİ’ye olan güveninin üst noktalarda olduğu ifade ederek bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dar gelirlilere yönelik sosyal konut projesini açıklamasının çok önemli olduğunu söyledi.

 


Geri Dön