27 / 04 / 2024

toki devri nasıl yapılır

toki devri nasıl yapılır

TOKİ'den ev satın alan vatandaşlar bazen bu haklarını devretmek isteyebiliyor. Siz de "TOKİ'den aldığım evi nasıl devredebilirim?" sorusunun yanıtını arıyorsanız, işte yanıtı...

TOKİ devir koşulları!

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşudur. Peki TOKİ'nin ürettiği yapılardan hak sahibi olan bir kimse konutunu devredebilir mi? İşte TOKİ devir koşulları...

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Tapu devri nasıl yapılır? Gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri, gayrimenkul alanında önemli kavramlardan biridir. Tapu devrinin belirli aşamalar ve yetkili kişiler aracılığı ile yapıldığı bilinir. Bu önemli işlemi yapmak için bazı belgeler gerekir. Peki tapu devri nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir? İşte tapu devri ile ilgili detaylar...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu ve tapu devri konularında vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Hisseli tapu sahipleri bu tapularla nasıl işlemlerin yapıldığını merakla soruyor. İşte araştırılan detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisse devri, daha çok kardeşler ve akrabalar arasında konuşulup tartışılan bir konudur. Peki hissenizi kardeşinize devretmek istiyorsanız ne yapmalısınız, Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar?

Eşine tapu devri yapmak isteyenler, Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar? sorularını merak ediyor. İşte detaylar…

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?

Tapu devri, belli kurallar kapsamında yapılmaktadır. Peki bu bağlamda Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri ile uğraşan kişiler, özellikle tapu devrinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Tapu devri nedir, Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

toki devri nasıl yapılır Haberi

toki devri nasıl yapılır

TOKİ, dar gelirli vatandaşı uzun vadeli ve düşük faiz oranlarla ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ'nin 81 ilde hayata geçirdiği konut projeleri için belirlenen takvim dahilinde kuralar çekiliyor. Binlerce başvurunun geldiği TOKİ'de kuranın çıktığı kişiler tarifsiz sevinç yaşıyor. 

Ancak kimi zaman vatandaşlar bazı nedenlerden dolayı evi teslim almadan, borcunu ödemeden, bu haklarını devretmek isteyebiliyor.  Peki, TOKİ'den alınan ev nasıl devredebilir?

TOKİ'DEN ALDIĞIM EVİ NASIL DEVREDEBİLİRİM?

TOKİ devir şartlarına göre, alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarını bitirip malik olunana kadar devredemiyor.

Aksi halde borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri feshediliyor. 

Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabiliyor. 

İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer...