18 / 04 / 2024

toki doğu projesi

toki doğu projesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan, Diyarbakır Sur’un yeniden inşasının gündeme geldiğini söyleyerek, 2007-2009 ve 2011 yılında yapılan protokoller çerçevesinde mevcut çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin çalışmalarında sona gelindi. Ticaret Merkezi'nin yakın zamanda faaliyete başlaması bekleniyor.

İsrail’den Doğu Kudüs’te dev yıkım projesi!

Kudüs Belediyesi, "Silikon Vadisi" inşa etmek için işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Vadi el-Cevz bölgesinde Filistinlilere ait tüm iş yerlerini yıkma projesini onayladığını açıkladı.

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin yüzde 90'ı tamamlandı.

Doğuş Holding'in Sofya'da metro inşaatı tamamlanıyor!

Bulgaristan'da 2003 yılından beri faaliyet gösteren Doğuş Holdingin bu ülkedeki üçüncü büyük projesi olan Sofya metro ağının genişletilmesi için yapılan 6 kilometrelik tünel inşasında sona yaklaşıldı.

Antalya Doğu Garajı Nekropol Alanı’nda sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezini turistik cazibe merkezi haline getirecek olan Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi’nde sona gelindi.

Doğu Garajı Kültür Merkezi projesinde kaba inşaat bitti!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi’nde kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. 

Doğu Anadolu'ya 7 dev ulaşım projesi müjdesi!

Kara yolları 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum sınırları içerisinde yapımı süren 7 tünelle Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlanacak.

İşte Doğu Anadolu'daki 6 dev ulaşım projesi!

Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum sınırları içerisinde 6 tünel projesi devam ediyor. Projelerle, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlanacak.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 176 bin 329 konut!

Toplu Konut İdaresi'nin büyük üretim alanları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri de yer alıyor. TOKİ tarafından inşa edilmesi planlanan 176 bin 329 konutun 134 bin 94'ü tamamlandı...

toki doğu projesi Haberi

toki doğu projesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan TRT HABER’e açıklamalarda bulundu.

Turan, Toplu Konut İdaresi’nin Doğu ve Güneydoğu bölgesinde rutin çalışmalarının devam ettiğini belirterek, özellikle Diyarbakır Sur’un yeniden inşasının gündeme geldiğini söyleyerek, 2007-2009 ve 2011 yılında yapılan protokoller çerçevesinde mevcut çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.


Sur’da toplu konut yapılmayacak

Sur içinin sit alanı olduğunu vurgulayan Turan, Sur’a toplu konut yapılamayacağını belirtti. Turan, “Tescilli bir sürü bina var. Koruma amaçlı imar planı var. Buranın tamamen boşaltılarak planlanan şey yüksek katlı binalar değil. Tamamen tarihi dokusuna uygun planlanmış ve koruma kurulunca onaylanmış bir plan var ortada. Burası toplu konut bölgesi olmayacak. Sur’a toplu konut yapılmaz, tarihi dokuya uygun binalar yapılır. O da 1-2 katlı olabilir” diye konuştu.


Tarihi dokunun ihyası

Özellikle Sur’da devam eden ve...