27 / 04 / 2024

Doğuş Holding'in Sofya'da metro inşaatı tamamlanıyor!

Doğuş Holding'in Sofya'da metro inşaatı tamamlanıyor!

Bulgaristan'da 2003 yılından beri faaliyet gösteren Doğuş Holdingin bu ülkedeki üçüncü büyük projesi olan Sofya metro ağının genişletilmesi için yapılan 6 kilometrelik tünel inşasında sona yaklaşıldı.



Bulgaristan'da 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Doğuş Holdingin bu ülkedeki üçüncü büyük projesi olan Sofya metro ağının genişletilmesi için başlatılan 6 kilometrelik tünel inşasında sona yaklaşıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ Temsilcisi ve Sofya Metro Proje Müdürü Süleyman Ergut, projenin şantiye alanını ziyaret etti. Ergut'a Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy ve basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
TBM adı verilen tünel makinesinin yüzeye çıktığı son bölümde incelemeler yapan Büyükelçi Ulusoy, Türk inşaat sektörünün Bulgaristan'daki altyapı projelerinde yaptığı çalışmalardan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başkent Sofya'daki metro inşaatının önemli bir kısmını yapan Türk firmasının çalışmalarını yerinde izlediğini kaydeden Ulusoy, "Hemen hemen kendi bölümleri bitmiş durumda. Türkiye'nin Bulgaristan'daki altyapı projelerine aktif olarak ihalelere katılarak Türk inşaat sektörünün başarısını buralarda göstermesini memnuniyetle karşılıyoruz." diye konuştu. 

Kalite ve kullanılabilirlik açısından tüm bu projelerin başarılı olduğunu söyleyen Ergut, Türk inşaat sektörünün Bulgaristan'daki itibarını artırmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Şantiyedeki personelin yüzde 25'inin Türk olduğunu söyleyen Ergut, aynı zamanda Bulgaristan vatandaşlarına da istihdam yarattıklarını belirtti.

16 yılda 3 dev proje

2003'ten beri faaliyet gösterdikleri Bulgaristan'da bir otoyol ve iki metro hattı olmak üzere üç dev projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Ergut, Bulgaristan'da kalıcı olmak istediklerini ve yeni projeler araştırdıklarını, açılan otoyol projelerinin ihalelerine de katılarak iş hacmini daha da geliştirmeyi planladıklarını söyledi.

Doğuş Holding, uluslararası Trakya Otoyolu'nun bir bölümünden meydana gelen ülkenin doğusunda bulunan Burgaz ve Karnobat şehirlerindeki bulunan 45 kilometrelik kısmı 2008'de tamamlamıştı. Sofya'daki metro inşasında iki ihale kazanan Holding, önce 2012 yılına kadar 3,8 kilometrelik tünel ve 4 metro istasyonunu inşa etmişti.

Yaklaşık 6 kilometrelik tünelden meydana gelen son projenin Temmuz'da tamamlanması planlanıyor.


Geri Dön