20 / 04 / 2024

toki ev sahip olma şartları

toki ev sahip olma şartları

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ'den ev sahibi olmak için neler aranıyor?

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Son dakika: Bu sefer TOKİ değil Vakıfbank müjdeyi verdi! Aylık 5.175 TL taksitle 4+1 ev!

Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alan Vakıfbank, 4+1 bir ev satışa çıkardı. Bankanın satışa sunduğu bu eve aylık 5.175 TL taksitle  sahip olabilirsiniz. İşte ayrınıtlar...

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Taksitli ev alma fırsatı geldi, son gün 23 Haziran!

TOKİ Başkanlığı, düşük gelir düzeyine sahip aileler için yeni bir konut projesinin tamamlandığını duyurdu. Başkanlık, önümüzdeki günlerde başvuruların başlayacağını da açıkladı. Ev sahibi olmak isteyen gelir seviyesi düşük vatandaşlara yönelik bu haberi duyurdu.

TOKİ para iadesi nasıl alınır? Para iadesi neden uzun sürer? TOKİ ev çıkmazsa para iade ne zaman?

TOKİ para iadesi şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İade bekleyen vatandaşlar, bu konuda sordukları sorulara yanıt arıyorlar. İşte detaylar!

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılan kura çekimi gündemde yer alırken, TOKİ’ye dair sorular da sorulmaya devam ediyor. İşte bu konu nezdinde “TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?” sorusunun yanıtı!

TOKİ ev çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ ev çekilişi ne zaman, TOKİ kura çekilişi ne zaman olacak, TOKİ ne zaman çekiliyor? sorularına dair detaylar konut alıcıları tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ sosyal konut başvurularının kura çekim sonuçları merakla bekleniyor. Bu bağlamda vatandaşlar, TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek? şeklinde sorduğu sorularına yanıt arıyor.

TOKİ ev başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ para yatırma süresi geçti mi? TOKİ için ne kadar peşinat alıyor 2022?

TOKİ başvuru ücreti yatırma süresinin geçip geçmediğine dair sorular sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

TOKİ'den 140 bin liraya ev fırsatı!

Dar ve orta gelir düzeyine sahip olan kişilerin konut edinmesi amacıyla uygun fiyatlı konutlar inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 140 bin liraya ev fırsatı sunuyor...

Birevim alıcıların istedikleri evi almasının önünü açıyor!

Birevim, artık zorunlu bölgeler ya da inşaat planlarından kredisiz ev sahip olmak yerine, alıcıların istedikleri evi almasının önünü açıyor.

Birevim'den hayalinizdeki eve kavuşturan model!

Türkiye’de kredisiz, tasarrufa dayalı finansal ev alma çözümleri sunan Birevim, artık zorunlu bölgeler ya da inşaat planlarından kredisiz ev sahip olmak yerine, istediğiniz evi kendinizin seçtiği, yepyeni bir ev alma modeli sunuyor.

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 25.'si gerçekleştirildi!

“Mahallem İstanbul” projesinin koordinatörü Prof. Dr. Murat Şeker, projeyle İstanbul mahalleleri düzeyinde kentsel ve kamusal alanlarla ilgili büyük bir veri tabanı meydana getirdiklerini ve bunu anlaşılır, uygulanabilir coğrafi tabanlı bir sistemle derlediklerini belirtti.  

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 24’üncüsü gerçekleştirildi!

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alidost Ertuğrul, İstanbul’un her dönem dinamik bir tamirat ve restorasyon eylemine sahne olduğunu söyleyerek entin yenilenme süreçlerini değerlendirdi. 

toki ev sahip olma şartları Haberi

toki ev sahip olma şartları

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar gelirli vatandaşları düşük taksit ve uzun vadeli ödemelerle ev sahibi yapıyor.  İsteyen vatandaşlar, TOKİ'ye başvurup, kısa bir süre içinde ev alabiliyor. Fakat ev sahibi olmak için bazı şartlar aranıyor. 


TOKİ'den ev sahibi olmanın şartları

TOKİ'den ev almak isteyen kişilerin Türk vatandaşı olması gerekiyor. T.C. vatandaşı olması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor). Ayrıca vatandaşlar Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden...