26 / 04 / 2024

toki evlerinin mimari yapısı

toki evlerinin mimari yapısı

Yöresel mimariye geçtiklerini söyleyen TOKİ Başkanı Turan, "TOKİ bir beton canavarı gibi gösteriliyor. Şehre dair endişe duyanların kaygılarını anlıyoruz. Bu endişeleri biz de taşıyoruz. Bu yüzden de ameliyat masasındaki cerrah kadar hassasız" şeklinde ifadelerde bulundu.

TOKİ Sosyal konut ilk temeller atıldı mı, nerede atıldı? 3+1 TOKİ evlerinin iç görünümü nasıl?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temellerinin atılıp atılmadığı, nerede atıldığı merak konusu oldu. İşte TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temel atma törenlerine dair merak edilenler!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

Hükümetin konut piyasasında yaşanan durgunluğu aşmak için başlattığı ucuz ev kampanyasının detayları belli olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlara peşkeş çekiyoruz fiyatlar çok ucuz olacak" dedi.

TOKİ evlerinin satış fiyatının düşürülmesi talebi mecliste!

TOKİ tarafından yapılan evlerin satış fiyatının ve site aidatlarının düşürülmesi talebi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aksaray'daki TOKİ evlerinin 72'si kiraya verildi!

Aksaray'da TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan aylık 100 lira ödemeli 1+1 dairelerden 72'sinin kiraya verildiği tespit edilince, evler boşaltıldı. Evi satın alan ailelerin sözleşmeleri iptal edildi.

TOKİ sosyal konutlar için mimari fikir yarışması düzenleyecek!

TOKİ, yeni fikir ve arayışların önünü açmak amacıyla, sosyal konutlar için yılın ikinci yarısında 'mimari fikir' yarışması düzenleyecek. TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, sosyal konut üretimlerinde, ödüllü projelerin uygulandığını vurguladı.

Akçadağ TOKİ evlerinin teslimi yarın!

Malatya'nın Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 308 konutun anahtar tesliminin yarın yapılacağı bildirildi.

İşte Ödemiş'teki tarihi türk evlerinin mimari özellikleri!

Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yaptığı dönemden bu yana mimari yapısını koruyan İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Birgi Mahallesi, yaklaşık 700 yıldır tarihi görüntüsünü bozmuyor.

TOKİ ilk Yerel Mimari Uygulama Projesi'ni tamamladı!

Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından ilk kez “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen ve 923 konuttan oluşan Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları projesi tamamlandı.

TOKİ'nin ilk yerel mimari uygulaması tamamlandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, artık yeni inşa ettikleri konutlarda, medeniyet algısını, geleneğini ve yerel olanı yansıtarak mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırmaya başladıklarını söyledi.

TOKİ'den yöresel mimari atağı!

TOKİ, 17 ilde başlattığı yerel mimari projelerinin ilkini Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde tamamladı. İki etaptan oluşan ve yöresel izler taşıyan 923 konutun dış cepheleri doğal volkanik tüf taşlarıyla kaplandı.

TOKİ'den 17 şehirde 19 yerel mimari proje!

TOKİ, ilk yerel mimari uygulaması olan 923 konutluk Kapadokya projesini tamamladı. TOKİ Başkanı Turan “Anadolu’nun geleneğini yansıtacağımız 17 şehirde 19 projemiz daha olacak” dedi.

TOKİ’nin ilk yerel mimari uygulaması tamamlandı!

Nevşehir'de, TOKİ tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin ilk yerel mimari uygulaması olma özelliği taşıyan proje tamamlandı. Turan, "Yöresel dokudan aldığımız ilhamla, mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırıyoruz" dedi.

Van'da TOKİ evlerinin sahipleri kurayla belirlendi!

Van'da TOKİ tarafından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında satışa sunulan 226 konut, bugün yapılan kura ile hak sahiplerine teslim edildi. Kuraya katılan aileler büyük heyecan yaşadı.

toki evlerinin mimari yapısı Haberi

toki evlerinin mimari yapısı

Mehmet Ergün Turan, TOKİ’deki başkanlık görevinde 3 yılı doldurmak üzere. 2014 yılı nisan ayında eski başkandan görevi devraldığında, Turan yeni bir felsefeyle geldi. İlk vurguladığı nokta ‘yatay ve yöresel mimari’ konusu oldu; “Hiçbir şehirde, en yüksek yapı TOKİ binası olmayacak” dedi. Ardından, “TOKİ kalitesiyle anılan bir kurum olacak, estetik binalar yapacak” diye devam etti. 


Ciddi mesafe katedildi

TOKİ’nin yıllar içinde yara almış imajına karşın Turan’ın sözleri iddialıydı. Ve 3 yıl geride kaldı. Turan, bu dönemin muhasebesini yaptığında, pek çok konuda ciddi mesafe katedildiğini anlatıyor. Hatta kurumu eleştirenlerin kaygılarını anladıklarını söylüyor, "Hepimiz bu endişeyi taşıyoruz, yüzyıllar boyunca yaşayacak şehirler inşa ediyoruz. Bu insanın uykularını kaçıran bir sorumluluk" diyor. Yaratılmaya çalışılan TOKİ algısına ise sitem etmeden duramıyor; 'TOKİ'yi bir beton canavarı olarak göstermek...