28 / 03 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

Hükümetin konut piyasasında yaşanan durgunluğu aşmak için başlattığı ucuz ev kampanyasının detayları belli olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlara peşkeş çekiyoruz fiyatlar çok ucuz olacak" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağustos ayında büyük konut projesini halka açıklayacak. Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşların ihtiyaç duyduğu alanlarda konut fiyatı artışının daha fazla görüldüğü illere öncelik verilecek.

Proje kapsamında vatandaşların aidat öder gibi çok düşük taksitlerle ev sahibi olabileceği açıklandı.

TOKİ bu konutları yapıp 15-20 yıl vadeyle TÜFE'ye endeksli yüzde 10'u aşmayacak şekilde satacak.

Hazine mülkiyetindeki arazileri, örneğin Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, konut fiyatının artışının çok fazla olduğu alanlarda şehrin çeperlerindeki hazine araziler TOKİ'nin inşaat projelerine ayrılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, büyük konut projesinin detaylarını açıklarken kamuoyunda dillendirilen "Hazine arazileri peşkeş çekilecek" haberlerine de cevap verdi.

İşte Bakan Kurum'un konut projeleriyle ilgili yaptığı açıklamalardan detaylar...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön