25 / 04 / 2024

toki inşaat ihalelerinde kırılan fiyatlar

toki inşaat ihalelerinde kırılan fiyatlar

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Kamu İhale Kanununda yapılacak yeni düzenlemede, son günlerde tartışma konusu olan "ihalelerdeki aşırı fiyat kırımlarını" engellemek için, bunu yapanlardan ilave teminat istenmesinin söz konusu olduğun

Azerbaycan inşaat ihalelerine Türkiye modeli!

Azerbaycan Bakanlar Kurulu İnşaat, Şehircilik ve Kamu Hizmetleri Daire Başkanı Feyruz Mustafayev, ülkede yapılacak olan inşaat ihalelerinde Türkiye'ye öncelik tanınacağını söyledi. 

Nevşehir’de TOKİ inşaatı yeniden başlıyor!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yapımı bir süredir durdurulan TOKİ evlerinin inşaatının tekrar başladığını söyledi.

Ankara'da TOKİ inşaatında eylem!

Ankara'da TOKİ inşaatında çalışan ve maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı. Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen TOKİ işçilerinde 4 kişi gözaltına alındı. 

Kütahya Emet 4. TOKİ inşaatı Haziran'da tamamlanacak!

Emet’te inşaat çalışmaları devam eden 4. TOKİ inşaatının 2019 Haziran ayında tamamlanmasının hedeflendiği belirtiliyor. 

Amasya Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı!

Amasya'nın Ayanlar mevkiinde yapılması planlanan 356 dairelik Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı. Amasya Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Giresun SEKA arazisindeki TOKİ inşaatı mühürlendi!

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "SEKA arazisi üzerinde yapılan TOKİ inşaatını mühürledik. Belediyeye 28 dönüm yer terk ettiler. Bu arsa benim değil sizlerin" dedi.

TOKİ inşaat aşaması ve inşaat sonrası 9. paket hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ uygulamaları kapsamında yapım işlerinin inşaat aşaması ve inşaat sonrası 9. paket danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün saat 10.00'da gerçekleşecek.

Tuncay Tekay: TOKİ inşaat sektöründen çıkmalı!

Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Tuncay Tekay TOKİ'de arsa devletten olduğu için bir başka müteahhitin TOKİ ile rekabet gücü kalmıyor. Haliyle inşaat sektöründe kafalar karışıyor. TOKİ kesinlikle inşaat sektöründen çıkmalıdır" dedi.

Giresun Belediyesi TOKİ inşaatını mühürledi!

Giresun Belediyesi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin temelini attığı 592 konutluk TOKİ inşaatını ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

Giresun birinci etap TOKİ inşaatı tamamlandı!

Giresun'un Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, dört şehre sınır olan ilçesini Kelkit Vadisinin parlayan yıldızı yapacağını söyledi. Trabzon yüksekokul binası yükselirken, birinci etap TOKİ inşaatı tamamlandı.

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaat ihalesi 10 Ağustos'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaatı işi yapım işi ihalesi 10 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

TOKİ Sakarya öğrenci yurdunun inşaatında sona gelindi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKÎ), Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve yurtlar Kurumu (YURTKUR) işbirliğinde yapımı devam eden öğrenci yurdu inşaatında sona gelindi.

TOKİ Gaziantep Islahiye Emniyet Müdürlüğü inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Gaziantep ili Islahiye ilçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi yapım işi ihalesi bugün 14.30'da gerçekleşecek.

toki inşaat ihalelerinde kırılan fiyatlar Haberi

toki inşaat ihalelerinde kırılan fiyatlar


Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "inşaat ihalelerinde kırımların yüksek olmasını" eleştiren söylemini değerlendirdi.


Başbakanın açıklamalarını olumlu bulduğunu belirten Bayraktar, ihalelerde aşırı kırım yapıp, işi yapamayacak ya da bitiremeyecek olanlara iş verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.


"Mevcut ihale kanununun, ihaleyi istediğine verme inisiyatifini ortadan kaldırılmasına yönelik iyi yanları bulunmasına rağmen, Türkiye'nin bedenine tam uymadığını" ifade den Bayraktar, "Kanunda güzel taraflar var. İhaleyi istediğine verme inisiyatifini vermemesi en güzel tarafı. Yani komisyonlar istediği kimseye ihaleyi veremez, en çok kırana verecek" dedi.


Müteahhitlik mesleğinin de belli bir disipline kavuşması için yasal çerçeveye oturtulmasını isteyen Bayraktar, şöyle devam etti: "Aşırı kırımları, önüne gelenin müteahhitliğe soyunmasını engellemek lazım. Müteahhitlik mesleğini kategorize...