07 / 05 / 2024

toki teslim süreleri

toki teslim süreleri

Toplu Konut İdaresi, 250 bin sosyal konut için kolları sıvarken, mevcut projelerinde de teslimlere devam ediyor. TOKİ ile birlikte 5 ayda, toplam 21 bin 118 dar gelirli vatandaş yeni evine kavuştu.

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

30 bin metrekarelik bir konut projesinin iş kalemi süreleri!

Pek çok kişi inşaat projelerinde iş kalemi sürelerini merak ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden bu süreleri paylaştı. İşte 30 bin metrekarelik bir konut projesinin yaklaşık tamamlanma süreleri...

Bakan Özhaseki’den TOKİ’ye övgü: ‘Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ, depremde sınıfı geçti’

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toki eliyle 20 yılda 38 bin sosyal donatı ve 1 milyon 305 bin sosyal konut inşa edildiğini söyledi. Özhaseki, "Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ sınıfı geçti" dedi.

Tesla'da hemen teslim sıfır araçlara 250 - 300 bin TL'lik şok indirim!

Türkiye'de elektrikli otomobil satışlarının zirvesine oturan Tesla, hemen teslim edilebilecek modellerinde büyük indirime gittiğini duyurdu. Tesla'da hemen teslim sıfır araçlara 200 bin ve 431 bin TL'lik şok indirim...

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! 8 ilde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresi uzatıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremden etkilenen illerde çalışma hayatını kolaylaştırmak için işverenlerin ve çalışanların yanında olmaya devam ettiklerini açıklayarak,  "8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz" ifadesini kullandı.

Topkapı29'da teslimler Temmuz'a çekildi! Dev projede erken teslim sürprizi! 

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe 30 yıllık tecrübeye sahip Akzirve, Topkapı29'u, söz verdiği tarihten 3 ay önce teslim edecek.

Bayram tatili 9 güne çıktı! Fiyatlar yüzde 94 arttı; tatil süreleri kısaldı

Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Yaşanan fiyat artışlarına paralel olarak tatil süreleri azalırken, tatilseverlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında bu yıl da Antalya ve Muğla geliyor. İşte detaylar...

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri başvurularında yaş şartı değiştirildi! Hizmet süreleri de düzenlendi!

2023 yılında gerçekleştirilecek Polis Meslek Eğitim Merkezi başvurularında yaş şartı ve hizmet süreleri düzenlendi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki o illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu! 

Deprem bölgesinde yer alan illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu. İşte o son dakika kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat süreleri değişti! Şirketler için KKM süreleri ne zaman bitiyor?

Şirketlerin KKM kapsamındaki döviz hesabı cinsinden katılım fonu hesaplarının süresi genişletildi. Peki KKM yeni süreleri ne zaman?

Ev ve araba sahibi olmak gittikçe zorlaşıyor! Konuta ve otomobile erişim süreleri katlandı!

Konuta ve otomobile erişim süreleri katlandı. Peki konutta ve otomobilde erişim süreleri nasıl değişti? İşte tüm ayrıntılar...

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

Moskova'da konut proje teslim süreleri uzadı!

Rusya Moskova'da "Yeni Moskova" tabir edilen alan dışında inşaatı tamamlanarak satışa hazır duruma gelen konut metrajı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 26'lık düşüşle 2,12 milyon metrekareye kadar geriledi.

toki teslim süreleri Haberi

toki teslim süreleri

Türkiye’nin dört bir yanında konut üretimine tam gaz devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar gelirli vatandaşlar için konut inşa ederken bir yandan da konutların teslimlerini yapıyor.

TARİHLERİ KAÇIRMAYIN 

Güneş'te yer alan habere göre; İstanbul’dan Şırnak’a, Bursa’dan Gaziantep’e kadar birçok ilde inşası tamamlanan 21 bin 118 konut, 2019 yılının ilk 5 ayında hak sahibi vatandaşlara teslim edildi. Konutların inşaat çalışmaları tamamlandığında bir ‘Konut teslim programı’ hazırlıyor. Bu programda hak sahiplerinin evlerini teslim alması için belirli günler belirleniyor.

KDV ÖDEMESİNE DİKKAT

Örneğin farklı bloklar farklı günlerde evlerini teslim almaya başlıyor. Konut alıcıları, kendileri için belirlenen teslim tarihinde önceden bildirilen banka şubesine giderek, satın bedeli üzerinden KDV ödemesi yapıyor. 

TOKİ 1.406 yeni konut inşa ettirecek!

TOKİ'den 13 bin TL peşinat, 393...