29 / 03 / 2024

toki vatandaşları uyardı

toki vatandaşları uyardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kurumun ismini ve logosunu kullanarak vatandaşlardan para toplayan, son zamanlarda da emeklileri kandıran dolandırıcılara karşı halkın daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.

CHP'li Özgür Karabat: 'Vatandaşlar TOKİ'den 250-300 bin liraya konut beklerken fiyatlar 4 milyon TL'ye çıktı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat 6 Şubat depremlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada vatandaşlar 250-300 bin liraya konut almayı beklerken şimdi bu konutların fiyatları 4 milyon liraya kadar çıktığını söyledi.

TOKİ'den 'uyarlanabilir' konut müjdesi! Engelli vatandaşlar için adım atıldı! Uygun ödeme şeçenekleri sunulacak! 

Hükümet engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla TOKİ eliyle ‘uyarlanabilir’ konut inşa edecek. İşte TOKİ 'uyarlanabilir' konut ile ilgili detaylar...

100.000 TL'si olan vatandaşlar hemen bu habere bakın! Özgür Demirtaş herkesi ikaz etti!

Söyledikleri ile gündemden düşmeyen uzman isim Özgür Demirtaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, 100.000 TL'si bulunan vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Finans profesörü Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından herkesi uyardı.

TOKİ, yurt dışında yaşayan vatandaşları ev sahibi yapacak!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için mega kent İstanbul'da 420 yeni konut inşa edecek.

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşlar dikkat!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Türkiye genelinde vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşlar ise TOKİ konutları başvuru süreçlerini araştırıyor. Peki, TOKİ'den ev nasıl alınır, başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar...

Uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları ne olacak? 

Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemine giren vatandaşların,evlerine yönelik giderlerinin ne olacağı uzun süredir tartışılıyor. Bu giderlerin başında en çok uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları oldu. 

Yılbaşı kutlamak isteyen vatandaşlar kiralık villalara yöneldi!

İçişleri Bakanlığı'nın otellerde yılbaşı kutlama programlarını yasaklamasıyla yılbaşı kutlamak isteyen vatandaşlar da kiralık villalara yöneldi. 

Heyelandan zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlar endişeli!

Geçtiğimiz hafta İzmir Çiğli'de meydana gelen heyelan nedeniyle birçok ev zarar görmüştü. Bu evlerde yaşayan vatandaşlar evlerinin yıkılacağı konusunda endişeli

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin geleceğine vatandaşlar karar verecek!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz'da bulunan ve restorasyon çalışmaları devam  Sıbyan Mektebi'nin ne olacağına vatandaşların karar vereceğini dile getirdi. 

Sosyal konut projelerinin yüzde 5'i engelli vatandaşların!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Twitter'dan paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projelerinde, engelli vatandaşlar için yüzde 5 kontenjanı ayrıldığını dile getirdi. 

Alman vatandaşları dolandırarak gayrimenkul satın alan 31 şüpheli yakalandı!

İzmir'de kurdukları çağrı merkezi ile Alman vatandaşları dolandırıp ve bu dolandırıcılıktan elde ettiği gelirlerle gayrimenkul satın aldığı iddia edilen 31 şüpheli yakalandı.

Murat Kurum: Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler." dedi.

toki vatandaşları uyardı Haberi

toki vatandaşları uyardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kurumun ismini ve logosunu kullanarak vatandaşlardan para toplayan, son zamanlarda da emeklileri kandıran dolandırıcılara karşı halkın daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, "TOKİ'ye, kurumun dışında sadece bankalar vesilesiyle müracaat alınıyor. Başka hiç bir yerden TOKİ'ye para yatıramazsınız, daire talep edemezsiniz" dedi.


TOKİ'nin yaptığı konutlarda emeklilere de kontenjan ayırmasının ardından, vatandaşları "Size kurada öncelikli alım sağlayacağız", "Bizim derneğimize üye olmadan kuraya giremezsiniz", "Bize ön ödeme yaparsanız çekilişte sizin adınızın çıkmasını sağlarız" diye kandırarak para toplanması şeklindeki dolandırıcılık olayları, insanları mağdur etmeye devam ediyor.

AA muhabirine açıklama yapan Turan, emeklilere yönelik konut edindirme çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, "TOKİ önemli bir marka, vatandaşlar üzerinde güven uyandıran Başbakanlığa bağlı bir kuruluş. Bu ismi kullanarak bazı suistimallere de rastlıyoruz. Vatandaşlarımızdan...