24 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan TOKİ borçları açıklaması!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan TOKİ borçları açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'ya gitti. ‘Afet Borçlandırma Senedi’ imzalatılmak istenen vatandaşların tepkisi gündeme gelirken Kemal Kılıçdaroğlu da dikkat çeken bir açıklamada bulundu.



Geçtiğimiz ay sonu Akdeniz ve Ege bölgelerinde yaşanan yangınlarda on binlerce dönüm hektar arazi, yüzlerce ev yandı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; yanan konutların yerinde  TOKİ  yeni evler inşa edecek. TOKİ aracılığıyla ‘Afet Borçlandırma Senedi’ imzalatılmak istenen vatandaşların tepkisi gündeme gelirken, bugün Muğla’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Kemal Kılıçdaroğlu ndan TOKİ borçları açıklaması!

"Vatandaşların borçlandırılacağı yönünde bilgimiz var. Buradan bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. İster TOKİ, ister AFAD vatandaşı herhangi bir şekilde borçlandırdığında, örneğin yanan ya da yıkılan binasını yeniden yapıp, 20 yıllık bir taksit süresi içinde paranın belirli bir miktarını geri isteğinde; biz CHP’li 11 büyükşehir belediyesi olarak bu borcun tamamını karşılayacağız. Hiçbir vatandaşımızı elini cebine atmayacak. Bunu hükümet yaparsa mutlu oluruz. Onlar yapmazsa biz yapacağız.

Bir ek maliyetle karşılaşmasını istemiyoruz. Önümüz kış, AFAD VE TOKİ ne yapıyorlarsa süratle yapsınlar. Vatandaşın beklemeye tahammülü yok. Kış geldi nerede kalacaklar. Zarar gören evlerin tamiri ya da yeniden yapımı bir an önce yapılmalı. Yapamayacaklarsa yapamayacaklarını açıklasınlar. Kış sürecinde vatandaş daha çok mağdur olabilir. Bölgede ağaçlar yandı. Şiddetli bir yağmurda sel felaketiyle de karşılaşabiliriz. Burada pek çok sorun var. Bu bölgelerin ıslah edilmesi lazım. Derelerin ıslahının da Devlet Su İşleri tarafından süratle yerine getirilmesi lazım. Bunu muhtarlar da bizden istediler."

TOKİ afet bölgelerinde konut inşasına başlıyor!


Geri Dön