19 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeşil mutabakat açıklaması!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeşil mutabakat açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kendi enerjisini üreten evler ve mahalleleri yaratacağız" dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Avrupa'da başlayıp tüm dünyaya yayılan yeşil mutabakatla ilgili olarak partisinin enerji alanında atacağı adımlardan bir broşür hazırladı.

Broşürdeki yazısında, “Yeşil Mutabakat kapsamında hareket etmezsek, fazla değil, 2-3 yıl sonra Avrupa'ya gönderdiğimiz her mala vergi konulacak. Bunun Türkiye'ye maliyeti 2 milyar Euro olacak. Ben görüyorum, sanayici görüyor ama bu devleti yönetenler görmüyor” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımız, torunlarımız, güzel bir ekosistemin içinde doğma hakkına sahipler. Hiç şüpheniz olmasın, dostlarımız ile birlikte kuracağımız iktidarın öncelikli hedeflerinden biri de bu konuda hızla adım atmak olacaktır. Türkiye, çağdaş dünyanın ayrılmaz bir parçasıdır. Saray İktidarı'nın bu konu üzerinde yarattığı sis perdesini kaldıracağız" şeklinde konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Kemal Kılıçdaroğlu ndan yeşil mutabakat açıklaması!

GÖZDEN GEÇİRİLECEK: Enerji sektöründe hukuki ve teknik olarak tüm yapı ve işleyiş mekanizmasını yeşil dönüşüm kapsamında gözden geçireceğiz. Dünya ile uyumlu, düşük karbonlu, fosil yakıt kullanımının azalacağı yenilenebilir enerji yatırımlarını enerji politikalarımızın odağına alacağız. Özellikle güneş ve rüzgar santralleri için ucuzlayan yatırım maliyetlerini fırsata çevirerek elektrik fiyatlarının da düşürülebileceği farklı modelleri hayata geçireceğiz.

ENERJİ ÜRETEN MAHALLELER: Belediyelerde güneş, çöpten enerji üretimine dayalı modelleri hayata geçireceğiz. Kendi enerjisini üreten evler ve mahalleleri yaratacağız. Enerji faturalarını düşüreceğiz.

Sürdürülebilir kalkınma için düzenlemeler hayata geçirilecek

Türkiye'nin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinde makine parkı üretimi için projeler hayata geçirileceğinin ifade edildiği CHP raporunda, yeni nesil enerjiye odaklanılacağına dikkat çekildi. Raporda, “Eski teknolojiye sahip, halk sağlığını ve çevreyi tehdit eden, verimli üretim gerçekleştiremeyen mevcut termik santraller gözden geçirilecek. Yeşil finansmana erişim sağlanması için gerekli altyapıyı oluşturacağız. Merkez Bankası, BDDK, SPK ve Borsa İstanbul'da yeşil finansman ve sürdürülebilir kalkınma konularında düzenlemeleri hayata geçireceğiz” denildi.

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?


Geri Dön