19 / 04 / 2024

topçu kışlası ne zaman

topçu kışlası ne zaman

İstanbul Taksim'de bugün Gezi Parkı'nın bulunduğu alanda yer alan topçu kışlası ne zaman yıkıldı? Yanıtı haberimizde...

Serbest piyasa fındık fiyat listesi! Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu?

Serbest piyasa fındık fiyat listesi merak ediliyor. Genel olarak artış gösteren fındık fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu? Güncel fındık fiyatları kaç lira? 4 Ekim 2023 fındık fiyat listesi.

Fındık fiyatları '100 TL' olmalı çağrısı! Güncel fındık fiyatları ne kadar? 17 Mayıs 2023 fındık fiyatları

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “2 liralık ekmeğin 10 lira olduğu yerde fındığın 100 lira olmaması hepimizin sorumluluğundadır.” diyerek fındık fiyatlarının değerinin altında kaldığını söyledi. Peki  Güncel fındık fiyatları ne kadar? 17 Mayıs 2023 fındık fiyatları.

Kurbanlık fiyatları dudak uçuklattı! Büyükbaş-küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte 28 Nisan 2022 fiyat listesi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar bu senenin kurbanlık fiyatlarını merak etmeye başladı. Peki, bu sene kurbanlıklar ne kadar olacak? Büyükbaş-küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte 28 Nisan 2022 kurbanlık fiyat listesi...

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kredi çekecekler dikkat! 100 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu?

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, güncel konut kredi faiz oranlarını araştırıyor. Peki güncel faiz oranlarına göre, 100 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu?

Hamdi Topçu, Sinpaş GYO'dan istifa etti!

Sinpaş GYO'nun Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar  bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Hamdi Topçu, bu süre içerisinde şirketin çok kıymetli katkılar sağladı ve kendisinden istifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Tarihi Beykoz Kışlası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi!

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Esenler-Atışalanı’nda bulunan toplam 1 milyon 658 bin metrekarelik Metris Kışlası’nın 236 dönümü Esenler Belediyesi’ne devredildi. Belediye, bölgede en büyük kentsel dönüşüm parkını inşa edecek.

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

topçu kışlası ne zaman Haberi

topçu kışlası ne zaman

Topçu kışlası ne zaman yıkıldı?

Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında çalışmalara konu olan Gezi Parkı'nın bulunduğu alanda 1806 yılında Halil Paşa Topçu Kışlası yer alıyordu. Kışla, zaman içerisinde spor hizmetleri için yıkılmadan, düzenlendi. Burada 26 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Milli Futbol Takımı burada ilk resmi futbol maçını Romanya ile oynadı.


Henri Prost

Atatürk 1936 yılında dönemin önemli şehir planlamacılarından olan Henri Prost’u İstanbul’un Nazım Planı’nı oluşturması için davet etti. Henri Prost, çalışmalarını 1951 yılına kadar sürdürdü. 1939 yılında yürürlüğe giren Prost'un İstanbul'un nazım planı için yaptığı çalışmalar arasında iki büyük park önerisi yer alıyordu.

1) Tarihi Yarımada’da Arkeoloji Parkı'n olmasını öngören "1 No'lu Park"

2) Taksim - Maçka semtleri arasında yeşil alan olmasını öngören "2 No'lu Park"


2 No'lu Park, Taksim'den Nişantaşı'na uzanan ve Dolmabahçe Vadisi'ni...