26 / 04 / 2024

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ülke gündemi ile ilgili kendisine sorulan soruları yanıtladı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Kanal İstanbul ve bazı taşınmazların Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devrine ilişkin konuşan Göksu, Selimiye Kışlası'nın devrini anlattı. Göksu, şunları kaydetti:

Selimiye Kışlası nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü ne devredildi mi?

"Efendim Taksim Gezi Parkı mülkiyet meselesi. 2008'de bir yasa çıktı. Türkiye'deki bütün metruk vakıfların mülklerinin kendisine iade edilmesi. Gayrimüslim vakıflara mülklerini iade ettik. 1. Ordu'nun karagâhı neresi? Selmiye Kışlası. Selimiye Kışlası da vakıflara devreldi. Mevzuat gereği metruk, yani sahipsız vakıfları mer'i hukukumuza göre maliki Vakıflar Genel Müdürlüğü'nündür.

Türkiye'de en büyük dönüşüm projesini yapan bir isimim. Hasdal'a askeri kışla yapmak için 1960'larda açılmış davaları bitirmek için uğraştık. Metruk vakıflarla ilgili mülkiyet o kadar karışık ki. Parsel meselelerinden mahkeme sürecine girince yıllarınızı alıyor. Vakıf mevzuatı bizim ülkemizde o kadar önemli ki. AK Parti iktidarı oturup da ben İBB'yi nasıl engelleyeceğim durumda değil. Dış krediler bir usule göre yapılıyor. Onun bir usulü var. Türkiye'nin dış borç stoğu var."

İstanbullular Gezi Parkı'nın devri için ne diyor? 

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?


Geri Dön