20 / 04 / 2024

Antalya'nın Vakıflar Müdürlüğü'ne borcu ticari alanlarla ödenecek!

Antalya'nın Vakıflar Müdürlüğü'ne borcu ticari alanlarla ödenecek!

Antalya Kepezaltı ve Santral Mahalleri'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne olan borcu ticari alanların satışı ile ödenecek. Her iki mahallede de afet riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulanacak.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Feridun Uyar, 1993 yılında gecekondu sorunun çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 132,7 hektar yüzölçümlü Kepezaltı ve Santral Mahallerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne olan borcun faiziyle birlikte ticari alanların satışı ile ödeneceğini bildirdi. Bakanlar kurulu tarafından afet riskli bölge ilan edilerek Kentsel Dönüşüm uygulanacak her iki mahalledeki çalışmaları değerlendiren Uyar, 3 bin 285 hak sahibinin olduğu Kepezaltı ve santral mahallelerinde 604 bin 606 metrekare konut alanının yanı sıra 188 bin 825 metrekare ticari alan olacağını söyledi. 


34 YILDA BORÇ BİRİKTİ 

Kamulaştırmadan dolayı açılan bedel arttırma davası ile oluşan borçla ilgili de bilgi veren Uyar, Şehir Plancıları Odası'nm (ŞPO) düzenlediği "Kentsel Dönüşüm Uygulamaları, Sorunları ve Çözümleri" konulu panelde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kepezaltı ve Santral Mahallelerinin tapusu Büyükşehir Belediyesi'nde, ancak aradan geçen 34 yıl boyunca Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne parası ödenmemiş. Kentsel Dönüşüm Projesi ile hayata geçmesi ile birlikte elde edilecek Büyükşehir Belediyesi payı ve geliri ile de tapu karşılığı birikmiş olan tüm borçlar faiziyle birlikte Vakıflara ödenecek." 


188 BİN 825 METREKARE TİCARİ ALAN 

2013 yılı ve 2016 yıllarında yapılan planlama ilgili hatırlatmalarda yapan Uyar, "Geçtiğimiz dönem 646 bin 324 metrekare konut alanı planlanırken, 2016 yılında ise 604 bin 606 metrekare konut alanı belirlenerek 42 bin metrekare konut alanı azaltıldı. Buna karşılık 2013 yılında 41 bin 742 metrekare olan ticari alan, 2016 yılında yapılan planlama ile 188 bin 825 metrekareye çıkartıldı. Böylelikle ticari alanlarla elde edilecek olan Büyükşehir Belediyesi payı ile borçlar ödenmiş olacak. Eğitim alanları, sağlık alanları ve yeşil alanlar gibi sosyal donatı alanları da bir önceki dönem planlamasına karşılık ciddi oranda arttırılmıştır" dedi. 



Hürses


Geri Dön