16 / 04 / 2024

Topkapı surları çöktü mü

Topkapı surları çöktü mü

Topkapı'da bulunan tarihi surlarda çökme meydana geldi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi...

Topkapı 29'un satış ofisinin imar planı değiştirildi!

‘Topkapı 29’ ismiyle hayata geçirilen konut projesine ait satış ofisi kaçak çıktığı ileri sürüldü. İBB’nin yıkım kararı 4 defa yargıda kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, imar planını değiştirdi ve binaya onay verdi.

Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı tamamlandı!

İstanbul Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan tarafından hayata geçirilen Kara Surları Millet Bahçesi Projesi’nin Topkapı-Mevlana Kapı arasındaki birinci etabı tamamlandı. 

Fatih'te tarihi surların bir bölümü çöktü!

İstanbul Fatih'teki Karagümrük Mahallesi Kaleboyu Caddesi üzerindeki tarihi surların bir bölümü çöktü.

Topkapı'daki tarihi surlar çöktü!

Topkapı'da bulunan tarihi surlarda çökme meydana geldi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi...

Diyarbakır Millet Bahçesi inşaatı nedeniyle sur duvarı çöktü!

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Diyarbakır’ın tarihi surları, millet bahçesi inşaatı sebebiyle çöktü.

Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet görünürdü!

Prof. Dr. Hatemi, "Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet bizim sokaktan görünürdü. Diğer tarafa bakınca da Balkan Harbi'nden kalan istihkamlarla Okmeydanı'na kadar açıktı. 1950-1951'de yüksek apartmanlar görüldü" dedi...

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Topkapı-Habibler Hattı Habibler Triyaj Alanı imar planı askıda!

Sultangazi'de Topkapı - Habibler Hattı Habibler Triyaj Alanı ve Çevre Yolları Projesi'ne ilişkin imar planı askıya çıktı..

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

Tekfen Topkapı satışa çıktı! 

Tekfen Topkapı projesi satışa çıktı. Projede yer alan dairelerin teslimleri 2020'de yapılacak...

Topkapı PTT binası 24 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Topkapı'da 2014 yılında yapımına başlanan PTT'nin dağıtım merkezi inşaatının çelik kirişlerin eksikliği ve kolonlarının yetersiz olması sebebi ile durdurulduğu ortaya çıktı.

Sur Yapı Topkapı Evleri satışta! 448 bin TL'ye!

Sur Yapı'nın Topkapı'da hayata geçirdiği yeni konut projesi satışa çıktı. 1+1'den 4+1'e kadar daire seçeneklerinin sunulduğu Sur Yapı Topkapı Evleri'nde fiyatlar 448 bin TL'den başlıyor..

Osmanlı mimari Topkapı-Edirnekapı Surları korunmalı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı, bugünkü yazısında Osmanlı mirası olan Topkapı-Edirnekapı arasındaki surların son vaziyetini anlattı. İşte o haber...

Topkapı surları çöktü mü Haberi

Topkapı surları çöktü mü

İstanbul'un tarihi şehri Topkapı Sulukule Caddesi üzerinde yer alan tarihi surlarda öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çökme yaşandı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; haber verilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri gönderildi. Olay sonucunda ölen ya da yaralanan olmazken polis ekipleri, çökmenin yaşandığı alanın çevresine şerit çekti. 

Fatih Belediyesi ekipleri de surlardan düşen taşları kaldırmak için çalışmalarda bulundu.