19 / 04 / 2024

toplu yapı yönetimi

toplu yapı yönetimi

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun "Toplu yapıya geçmeyen site yöneticisinin sorumluluğu için hangi hükümlere bakmam lazım? Yani toplu yapıya geçmemiş ancak kat mülkiyeti kanununa göre siteyi yöneten site yöneticisinin sorumluluğunu öğrenmek istiyorum." sorusunu yanıtladı...

Toplu yapı yönetimi nasıl oluşturulur?

Toplu yapı yönetimi hakkında esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, toplu yapı yönetimi nasıl oluşturulur? Her blok kendi malikleri tarafından mı yönetilir?

Toplu yapı yönetimi nasıl kurulur?

Toplu yapıdaki bloklar, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapı yönetimi nasıl kurulur?

Toplu yapılar nasıl yönetilir?

Toplu yapılar, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, toplu yapılar nasıl yönetilir?

Site yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Toplu yapı yönetiminin görev, hak, sorumluluk ve yetkilerine Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki, site yönetimi hangi kararları almakla yetkilidir? Site yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Toplu yapılarda yönetici nasıl seçilir?

Toplu Yapı olarak tanımlanan bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim planına göre yapılmış birden çok yapıların yönetimi nasıl oluyor? Toplu yapılarda yönetici nasıl seçilir?

Toplu yapı yönetim planı!

Toplu yapılar ile ilgili yasal hükümlere yer verilen Kat Mülkiyeti Kanununa göre, toplu yapı yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte toplu yapı yönetim planı ve planın değişikliği ile ilgili esaslar...

Toplu yapı yönetimi!

Toplu yapılarda yönetim nasıl ve kim tarafından sağlanıyor? Sorularınızın yanıtı ve toplu yapı yönetimi ile ilgili esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bulunuyor. İşte toplu yapı yönetimi...

Toplu yapılarda yönetici seçimi!

Toplu yapılarda yönetici seçimi nasıl oluyor? Toplu yapılara ilişkin özel hükümler nelerdir? Sorularızın yanıtı haberimizde...

Toplu yapı nedir?

Toplu yapı nedir? Hangi yapı türleri "toplu yapı" kapsamına giriyor? Merak ediyorsanız konu ile ilgili detayları ve hükümleri haberimizde görebilirsiniz...

Agp Yapı İnşaat Proje Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Agp Yapı İnşaat Proje Yönetimi Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 240 bin TL sermaye bedeli ile Atilla Güllü tarafından kuruldu.

Sirius Atık Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Sirius Atık Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Sirius Atık Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Bakırköy'de yapıldı.

Sarsılmaz Konut Yapı İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarsılmaz Konut Yapı İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Şahımerdan Tunç tarafından kuruldu.

Tsp Global Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Tsp Global Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Tsp Global Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin merkezi Beyoğlu'nda yapıldı.

Mavi Yapı Ve Proje Yönetimi Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Yapı Ve Proje Yönetimi Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi Kadıköy'de Esen Erdoğan Karcıoğlu ve Müge Kaplan Cindemir ortaklığında kuruldu.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sitelerde 'toplu yapı yönetimi' zorunluluğu!

Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor...

Ec X Çevre Ve Atık Yönetimi İnşaat Müteahhitlik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ec X Çevre Ve Atık Yönetimi İnşaat Müteahhitlik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ec X Çevre Ve Atık Yönetimi İnşaat Müteahhitlik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sultangazi'de yapıldı.

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Some Yapı Proje Yönetimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Some Yapı Proje Yönetimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 200 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Işık tarafından kuruldu.

Srs Sirius Danışmanlık Yapı Yönetimi Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Srs Sirius Danışmanlık Yapı Yönetimi Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Key ve Muhammed Mekin Demir ortaklığında kuruldu.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Sitedeki değişikliklere bina yönetimi müdahale edilebilir mi?

Kat malikleri kurulunun verdiği yetki ile site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabiliyor, yapılmış olan yapılar varsa, değişiklikler varsa eski hale getirilmesi talep edilebiliyor.

toplu yapı yönetimi Haberi

toplu yapı yönetimi

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun "Toplu yapıya geçmeyen site yöneticisinin sorumluluğu için hangi hükümlere bakmam lazım? Yani toplu yapıya geçmemiş ancak kat mülkiyeti kanununa göre siteyi yöneten site yöneticisinin sorumluluğunu öğrenmek istiyorum." sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Toplu yapıya geçmeyen site yöneticisinin sorumluluğu için hangi hükümlere bakmam lazım? Yani toplu yapıya geçmemiş ancak kat mülkiyeti kanununa göre siteyi yöneten site yöneticisinin sorumluluğunu öğrenmek istiyorum.

● E.T.

Konu hakkında çok yazdım ancak bir hatırlatma yapmakta yarar görüyorum. 2007 yılından önce birden fazla parsel üzerine kurulu sitelerde kat mülkiyeti her parsel için ayrı kurulurdu. Birkaç parsel için yönetim planı ve bir yönetim tesisi mümkün değildi. Siteyi yönetmek için parsellerin yöneticileri bir araya gelirdi ama bu bir yasal yönetim olarak...