24 / 04 / 2024

Toplulaştırılan faturaların bildirimi

Toplulaştırılan faturaların bildirimi

2 Ağustos 2013 Cuma günü 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Genel Aydınlatma Tebliği tam metni kapsamında yer alan yasal hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Akbank'tan 300 bin TL'lik "İlk Evim Konut Kredisi" fırsatı!

Özel bankalar arasında olan Akbank, konut kredisinde de sıkça araştırılan bankaların başında geliyor. Konut kredisi çekmek isteyenler bankaların sunduğu güncel faiz oranlarını takip ederken, Akbank 300 bin Türk Lirası İlk Evim Konut Kredisi tablosunu duyurdu.

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Elinde belli bir birikimi olan yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını araştırıyor. Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

55 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 18 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler yaşanan deprem faciasından sonra en çok araştırılan konuların başında gelmeye başladı. İşte prefabrik evlere dair merak edilen detaylar!

Trafik cezaları hakkında flaş gelişme

Trafik cezaları vatandaşlar tarafından en sık araştırılan konuların başında geliyor. Trafik cezalarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

90 metrekare prefabrik ev ne kadar? 2 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin özelliği, prefabrik ev yardımı ve özellikle prefabrik fiyatları şu sıralarda sıklıkla araştırılan konuların başında geliyor. İşte bu konuya dair detaylar!

74 metrekare prefabrik ev ne kadar? 28 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemin en popüler yapıları arasında yer almaktadır. Bu yüzden bilhassa fiyatları en çok araştırılan konuların başında gelmektedir. İşte bu konudaki detaylar!

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Merakla beklenen Para Politikası Kurumu toplantısı vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başında gelirken tarihle alakalı netleşmeler başladı. 

Türk halkı YHT’yi çok sevdi! Karaman YHT hattında kırılan rekor yeni hatların müjdecisi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda seyahat eden kişi sayısını açıkladı. Hatta kırılan rekor yeni hatların açılabileceği beklentisine yol açtı.

TOKİ çıkmayan parasını ne zaman alacak 2022? TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?

TOKİ’nin kuralarında ismi çıkmayan vatandaşlar, başvuru paralarını nasıl geri alabileceklerini araştırıyor. İşte “TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?” sorusunun araştırılan yanıtı!

TOKİ paraları ne zaman iade edilecek 2022?

TOKİ sosyal konut kuraları tüm hızı ile devam ediyor. Yapılan illerde kuralarda hak sahibi olamayanlar, başvuru paralarını nasıl alacaklarını sorguluyor. İşte bu konuya dair araştırılan soruların yanıtları!

Toplulaştırılan faturaların bildirimi Haberi

Toplulaştırılan faturaların bildirimi

TEBLİĞ


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:


GENEL AYDINLATMA TEBLİĞİ



BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu uyarınca Bakanlık ve ilgili belediyeler ile il özel idareleri tarafından karşılanacak genel aydınlatma bedellerinin lisans sahibi elektrik dağıtım şirketlerine ödenmesine ve denetlenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, elektrik dağıtım şirketlerinin genel aydınlatma kapsamındaki yerlerin aydınlatmasına ait tüketim giderlerinin ödenmesi ve denetlenmesi işlemlerini kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Genel Aydınlatma Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar ve kısaltmalar


MADDE 4 – (1) Bu Tebliğde geçen;


a) Bakanlık: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını,


b) EPDK: Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumunu,


c) TEDAŞ: Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketini,


ç) Dağıtım...