28 / 03 / 2024

Toros Dağları nerede

Toros Dağları nerede

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi, Demre'deki Toros Dağları'nda bulunan tarihi yapıları gün ışığına çıkarmak için çalışma başlattı. Likya Yürüyüş Yolu üzerindeki yapıların planları ve çizimleri yapılıyor...

Port Avcılar nerede? Port Avcılar fiyat listesi!

Mutlu İnşaat imzası ile hayata geçirilen Port Avcılar nerede? İşte Port Avcılar nerede sorusunun yanıtı ve Port Avcılar fiyat listesi...

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 5 Haziran tarihindeki şiddetli yağışlar sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kayan Küre Dağları Karacakaya mevkisindeki köy grup yolunun onarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Altın dağları denizleri aşarak geliyor! Bu rakamları görenler şok üstüne şok yaşıyor! 10 Mayıs 2023 altın fiyatları

10 Mayıs Çarşamba altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından tkaip ediliyor. ABD enfşasyon rakamları öncesinde altın fiyatları Altın dağları denizleri aşarak geliyor! Bu rakamları görenler şok üstüne şok yaşıyor! 10 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları.

ID Bodrum Yalıları nerede? ID Bodrum Yalıları fiyat 2022!

ID Bodrum Yalıları nerede sorusunun yanıtı ve ID Bodrum Yalıları fiyat 2022 haberimizde yer alıyor. İşte ID Bodrum Yalıları nerede sorusunun yanıtı ve ID Bodrum Yalıları fiyat 2022!

Mercan Tuzla Vesen Yalıları nerede? Vesen Yalıları fiyat listesi!

Mercan Tuzla Vesen Yalıları nerede sorusunun yanıtı ve Vesen Yalıları fiyat listesi haberimizde yer alıyor.

Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya'da 1 milyar Euro'luk otoyol projesi üstlendi!

Romanya, son senelerin en önemli altyapı projelerinden birini hayata geçiriyor. Karpat Dağları’nı delecek olan otoyol projesinin kazananı Cengiz İnşaat ve MAPA oldu. 

Karmargül İnşaat Bağcılar projesi nerede?

Karmargül İnşaat Bağcılar nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Karmargül İnşaat Bağcılar nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Ajda Pekkan Kaz Dağları'nda arsa arayışında!

Bir süredir Bodrum'da arsa almak için piyasayı yoklayan Süperstar Ajda Pekkan fiyatlar nedeniyle rotasını değiştirdi. Pekkan şimdi de Kaz Dağlar'da arsa satın almak için arayışa girdi.

Kaz Dağları imara mı açılıyor?

Balıkesir'e bağlı Edremit Belediyesi'nin Kaz Dağlarını yeniden imara açtığı ve tarım arazilerini doğrudan satış yoluyla satışa çıkarttığı iddia edildi. 

Ünlülerin gayrimenkulde yeni gözdesi: Kaz Dağları!

Pandemiyle beraber izole yaşam sürmek isteyen ünlü isimler gözünü Kaz Dağları'na dikti. Magazin dünyasının sevilen isimleri bu bölgeden arsa ve ev arayışlarına girdi.

Derin Mermerci Kaz Dağları’ndan arsa aldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ bugünkü yazısında Derin Mermerci'nin kaz dağlarından arsa aldığını yazdı.

Adil Karaismailoğlu: Dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "81 ilimizi ulaşımın her modunda dünya ile bağlıyoruz. Tarıma, sanayiye, turizme, ihracata, eğitime, kültüre, sosyal gelişime can suyu olmak için dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz'' diye konuştu.

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Toros Dağları nerede Haberi

Toros Dağları nerede

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi, Demre'deki Toros Dağları'nda bulunan tarihi yapıları gün ışığına çıkarmak için çalışma başlattı. 


Antalya'nın Demre İlçesindeki Toroslar'da bulunan Çağman, Belören ve Yukarı Beymelek mahallelerindeki tarihi yapıların ortaya çıkarılmasına ilişkin çalışma Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü işbirliğinde başlatıldı. 


Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Dr. Bülent İşlerin başkanlığını yaptığı projeye, Demre Kaymakamlığı, Suna İnan Kıraç Vakfı ve Demre Belediyesi de destek veriyor. 


EKİP ARAŞTIRMA YAPIYOR 


Bakanlık adına Arkeolog Şakir Demiıok, Osmanlı Tarihi uzmanı Nesrin Aydoğan İşler, Harita Mühendisi Süleyman Memioğlu ile Yürüyüş Yolları Derneği nden Kate Clau'nun da yer aldığı ekip Demre'nin dağlık bölgelerinde araştırma yapıyor. Bizans ve Roma dönemi yerleşim birimleri, manastırlar ve kilise yapıları tespit edilirken, Likya Yürüyüş Yolu üzerindeki...