25 / 04 / 2024

Toros Dağlarında kazı çalışmaları

Toros Dağlarında kazı çalışmaları

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi, Demre'deki Toros Dağları'nda bulunan tarihi yapıları gün ışığına çıkarmak için çalışma başlattı. Likya Yürüyüş Yolu üzerindeki yapıların planları ve çizimleri yapılıyor...

Emekli maaşlarında sıfır artış şoku: Kök aylık 10 bin TL olmazsa, maaşlara hiç zam gelmeyecek! 

Sayıları 6 milyonu bulan ve en düşük 10 bin TL şeklinde belirlenen maaşı alan emeklilerin bir bölümü, TBMM'de kök maaşlarında herhangi bir düzenlemeye gidilmezse Temmuz'da sıfır maaş artışıyla karşılaşacak. Peki sıfır maaş artışı sorunu nasıl çözülecek? 

Isıtıcı satışlarında büyük artış! Simtech Km1714 quartz ısıtıcı ne kadar?

Ekim ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde havalar hissedilir derecede serinlemeye başladı. Kasım ayıyla beraber sıcaklıkların oldukça düşmesi beklenirken, ısıtıcı satışlarında da artış başladı. Simtech Km1714 quartz ısıtıcı, özellikleriyle göz doldururken, fiyatı da merak konusu oldu.

Otomotiv satışlarında rekor rallisi: Son 1 yılda yüzde 115,4 artı!

Otomotiv satışlarında rekor devam ediyor. 2023 Temmuz’da otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2022 Temmuz’a göre yüzde 115,4 yükselerek 112 bin 459 adet oldu.

Avrupa'da elektrikli otomobil satışlarında yükseliş hız kesmiyor!

Avrupa'da araç tescilleri Haziran ayında yüzde 19 oranında arttı. Araç satışlarında yükseliş serisi 11. aya ulaşırken, elektrikli otomobil satışları sadece Almanya’da yüzde 64 oranında artış gösterdi.

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 5 Haziran tarihindeki şiddetli yağışlar sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kayan Küre Dağları Karacakaya mevkisindeki köy grup yolunun onarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Peugeot, B segment elektrikli satışlarında 2022 yılını Avrupa'da lider tamamladı!

Peugeot tarafından yapılan son dakika açıklamasında şirketin elektrikli B segment satışlarında 2022'yi Avrupa’da lider olarak tamamladığı belirtildi.

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Teknoloji devi Samsung iflasın eşliğinde mi? Telefon satışlarında büyük düşüş kaydedildi!

Samsung'un net karında rekor düşüş bekleniyor. Şirketle ilgili iflas dedikoduları yayılırken Samsung’un telefon satışlarında da ciddi düşüşler raporlara yansıdı. Peki Samsung iflas mı edecek yoksa Pazar payını mı genişletecek? İşte detaylar…

TOKİ'den Ege ve Akdeniz kıyılarında 33 kampanya!

TOKİ, Ege ve Akdeniz kıyılarında toplam 33 yeni proje hayata geçirecek. Peki bu projelerden o yerleşim yerlerinde oturmayanlar ya da gurbetçiler konut alabilecek mi? İşte detaylar...

Konut satışlarında sert düşüş!

Türkiye'de konut satışlarında büyük oranda düşüş görüldü. Satışlar Temmuz ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına oranla yüzde 12,9 azaldı ve 93 bin 902 oldu. Ayrıca bir önceki ayla kıyaslandığında da konut satışlarında yüzde 40'a yakın düşüş olduğu ortaya çıktı.

Mercan Tuzla Vesen Yalıları'nda 24 ay 0 faiz fırsatı!

Vesen Yapı’nın İstanbul Anadolu Yakası Tuzla’da, İller Bankası arsası üzerinde inşa ettiği Mercan Tuzla Vesen Yalıları’nda sıfır faiz fırsatı ile çok özel ödeme avantajlarının sunulduğu fırsatlar başladı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Fahiş kira artışlarında 3’lü plan için düğmeye basıldı!

Vatandaşlar bütçesine uygun bir kiralık konut bulamazken, kiracılar da fahiş zam talepleri ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan sorun için müjde geldi. Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, fahiş kira artışlarında 3’lü plan için start verildi.

Moskova'da elit konut satışlarında rekor bekleniyor!

Moskova'da elit konut satışlarında rekor bekleniyor. Knight Frank temsilcisi bu sene elit konut kategorisinde 1500 civarı satış beklediklerini dile getirdi.

Toros Dağlarında kazı çalışmaları Haberi

Toros Dağlarında kazı çalışmaları

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi, Demre'deki Toros Dağları'nda bulunan tarihi yapıları gün ışığına çıkarmak için çalışma başlattı. 


Antalya'nın Demre İlçesindeki Toroslar'da bulunan Çağman, Belören ve Yukarı Beymelek mahallelerindeki tarihi yapıların ortaya çıkarılmasına ilişkin çalışma Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü işbirliğinde başlatıldı. 


Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Dr. Bülent İşlerin başkanlığını yaptığı projeye, Demre Kaymakamlığı, Suna İnan Kıraç Vakfı ve Demre Belediyesi de destek veriyor. 


EKİP ARAŞTIRMA YAPIYOR 


Bakanlık adına Arkeolog Şakir Demiıok, Osmanlı Tarihi uzmanı Nesrin Aydoğan İşler, Harita Mühendisi Süleyman Memioğlu ile Yürüyüş Yolları Derneği nden Kate Clau'nun da yer aldığı ekip Demre'nin dağlık bölgelerinde araştırma yapıyor. Bizans ve Roma dönemi yerleşim birimleri, manastırlar ve kilise yapıları tespit edilirken, Likya Yürüyüş Yolu üzerindeki...