29 / 03 / 2024

torunların miras hakkı

torunların miras hakkı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde torunların mirastaki saklı payını yazdı.

Miras hakkını alamayanlara gizli fırsat! Miras alamayan kardeş... 

Günümüzde pek çok kişinin en çok yaşadığı problemler arasında miras paylaşımı bulunuyor. Peki miras paylaşımı ile ilgili bu detayı biliyor musunuz? İşte tek tek açıklanan o detaylar....

Miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! Çocuğu olmayanların mirası kimler arasında paylaştırılır?

Miras paylaşımları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar artık daha fazla merak edilirken çocuğu olmayan kişilerin ise miraslarının kime kalacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte çocuğu olmayan kişinin mirasçısı kim oluyor? İşte haberin merak edilen detayları...

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Altın fiyatları hakkında vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı geldi

Altın hala Türk vatandaşları açısından çok önemli bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Altın fiyatları hakkında son olarak vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı geldi.

Altın fiyatları hakkında flaş bir gelişme yaşandı

Altın fiyatları hakkında flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Uzman isimlerden altın fiyatlarıyla ilgili flaş açıklamalar geldi.

Altın fiyatları hakkında son dakika önemli bir uyarı geldi

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların ardından uzmanlardan da altın fiyatları hakkında peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Son olarak İslam Memiş altın fiyatları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

İkinci eşin miras hakkı nedir?

İkinci eşin miras hakkı nedir? İkinci eşin miras hakkı nelerdir? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte o yanıtlar!

Annesiyle görüşmeyen evlat mirastan faydalanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde annesiyle görüşmeyen evladın miras hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

torunların miras hakkı Haberi

torunların miras hakkı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde torunların mirastaki saklı payını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucu '80 yaşındayım. Kızım bir hastalık sonucu vefat etti, damat torunumu da yanına aldı. Şimdi benim vefatımda damadın, bana ait gayrimenkulleri sattırmasından ve mirasçılarımı mağdur etmesinden korkuyorum. Buna karşı nasıl bir önlem alabilirim?' sorusunu yöneltti. 

Tamer Heper soruyu şu şekilde yanıtladı:

***

Okuyucumun üzüntüsünü anlıyorum. İnsanlar hayatlarında rahat etmek için birtakım mallar ediniyor, sonra bunların geleceği ne olacak diye böyle kara kara düşünüyor. İnsan kendisinden sonra hayatta kalacak olan çoluk çocuğunun geleceğini düşünerek bazı yatırımlar yapıyor ama evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Okuyucumun problemi de böyle, geleceğe yönelik endişeler. Doğrusu okuyucumun vefatında eşi hayatta olduğu takdirde bahsettiği malvarlığının dörtte biri eşine, kalan dörtte üçlük kısmın yarısı büyük...