29 / 03 / 2024

Trabzon Akçakale Kalesi restorasyon

Trabzon Akçakale Kalesi restorasyon

Trabzon'da 700 yıl önce moloz ve kesme taşlarla inşa edilen Akçakale Kalesi restorasyona hazırlanıyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Akçaabat'a Sera Lake Center Hotel geliyor!

Detay-1 İnş. San. Ve Tic. Ltd.Şti, Akçaabat Belediye Başkanlığı’na ait olan taşınmaz üzerinde "Sera Lake Center Hotel" projesini hayata geçirmek için düğmeye bastı.

Milli Emlak'tan arsa sahibi olma fırsatı! 55 bin TL'ye Trabzon Akçaabat'ta arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak arsa sahibi olmak isteyenler için Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki iki arsanın fiyatlarını açıkladı. Birinci arsa için fiyat 55 bin 310 TL, ikinci arsa için ise 106 bin 920 TL olarak belirlendi. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. Taksitli ödeme taleplerinde ise en az dör

Yastık altında 41 bin 250 TL'si olan ev sahibi olacak! Başvurular yarın sona eriyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Akçakale projesinde yer alan 125 adet konut için başvurular yarın sona eriyor. İşte detaylar...

TOKİ Şanlıurfa Akçakale kura sonuçları açıklandı mı? TOKİ Akçakale kura sonuçları 08.08.2022!

TOKİ Şanlıurfa Akçakale kura sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı ve TOKİ Akçakale kura sonuçları 08.08.2022 haberimizde yer alıyor. Projeden 41 bin 250 TL peşinat bedeliyle konut sahibi olunabiliyor. 

41 bin 250 TL'si olana son dakika ucuz konut müjdesi! Başvurular yarın başlıyor! Hemen 2+1 fiyatlarına bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Akçakale projesinde yer alan 125 adet konutu yarın itibariyle satışa çıkarıyor. İşte detaylar...

Yastık altında 2 bin lirası olana 2+1 ev müjdesi! Başvurular başlıyor! Son dakika fırsatını sakın kaçırmayın! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Akçakale projesi için başvuru dönemini başlatıyor. İşte başvuru detayları..

Trabzon'da 26 afet konutu inşa edilecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Akçaabat'ta 26 yeni adet konutu inşa edecek. Projenin ihalesi 22 Mart 2022 tarihinde yapılacak.

TOKİ Trabzon Akçaabat'ta 59 yeni konut inşa edecek!

Yatırımlarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Akçaabat projesinin ihalesini bugün gerçekleştiriyor.

TOKİ'den Trabzon Akçaabat'a 59 yeni lojman!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Akçaabat ilçesinde 59 yeni lojman hayata geçirecek.

TOKİ Şanlıurfa Akçakale başvuruları bugün sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Akçakale projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Şanlıurfa Akçakale kura sonucu 4 Kasım 2021!

TOKİ Şanlıurfa Akçakale kura sonucu 4 Kasım 2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Şanlıurfa Akçakale kura sonucu 4 Kasım 2021 ve proje detayları...

TOKİ Şanlıurfa Akçakale başvuruları 27 Ekim'de sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Akçakale projesi için son başvuru tarihi 27 Ekim olarak belirlendi.

TOKİ'den Trabzon Akçaabat'a 59 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Akçaabat'ta 59 yeni konut hayata geçirecek.

Trabzon Akçakale Kalesi restorasyon Haberi

Trabzon Akçakale Kalesi restorasyon

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan Akçakale Kalesi, yeniden inşa edilecek. İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi kalenin 14. yüzyılda imparator 2. Alexios tarafından yaptırıldığı tahmin ediliyor.

Anadolu Ajasın'da yer alan habere göre, orijinalliği, denize yakınlığı ve güzel manzarasıyla ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkaran kalenin moloz ve kesme taşlarla yapıldığı biliniyor. Kale, birçok bölümü yıkılmasına rağmen hala orijinalliğini koruyor.

Turizm Bakanlığı tarafından geçen yıl arkeolojik kazı çalışması yapılan bölgede turizmin yeniden canlanması planlanıyor. Restorasyon projesi hazırlanan bölgenin Akçakale'nin önemli turizm destinasyonları arasına girmesi hedefleniyor.

Akçakale'nin tarihi öneminin yanı sıra denize yakınlığı ve sahiliyle görülmeye değer bir yer olduğunu söyleyen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, "Bu kapsamda da ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından kalede arkeolojik kazı çalışmaları yapıldı ve birtakım tarihi...