07 / 05 / 2024

Trabzonda belediye binaları

Trabzonda belediye binaları

Trabzon’un Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu dur durak bilmiyor. Sağıroğlu, belediye hizmet binalarında gerçekleştirmek için proje çalışmaları yaptıklarını belirtti.

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

1941'de İzmir'e iki yeni cadde! Binalar tek tek yıkılmış!

1941 yılında, İzmir'de Fevzipaşa Bulvarı'nın tamamı ve Cumhuriyet Bulvarı'nın bir kısmı bitilmiş. Bu iki yeni caddenin yerindeki binalar ise belediye tarafından istimlak edilmiş.

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, Bayraklı’da yıkıma sebep olan ve 30 Ekim depreminde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

Kastamonu Taşköprü'ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Kastamonu Taşköprü'de 1939 yılında yeni kamu binalarının inşası için çalışmalar başlatılmış. Bu binalar arasında Hükümet Konağı, Halk Evi ve Belediye binası yer almış...

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

O belediye Başkanı'ndan sert eleştiri: Övündükleri kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Toplumsal Belediyecilik, İlkeli ve Halkçı Belediye Yönetimi' konulu panelde yerel yönetim hakkında açıklamalarda bulunarak, kent yönetiminde ''kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz'' dedi.

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İzmit'te depreme dayanıksız binalar yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde depreme dayanıksız binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak İzmit'e bağlı Zabıtan Mahallesi’nde yer alan depreme dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştirdi. 

Konya'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

Konya Ereğli Belediyesi, ilçe genelinde metruk binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Ereğli Belediye Başkanı, Hüseyin Oprukçu yıkım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa Kavaklı'da binalar kamulaştırılıyor!

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Belediye bu güne kadar 4,2 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. 

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Çankaya'da çevredeki binaların temeline zarar verdiği belirtilen inşaat alanını inceledi.

Trabzonda belediye binaları Haberi

Trabzonda belediye binaları

Trabzon’un Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu dur durak bilmiyor. Başkan Sağıroğlu dün Başkan Yardımcısı Cevdet Binay ile birlikte Oymalı Mahallesine çıkarak esnaf ziyaretinde bulundu. Oymalı Muhtarı Veysel Arslan’ında eşlik ettiği ziyaretlerde bir konuşma yapan başkan Sağıroğlu, kırsalda bulunan belediye hizmet binalarında gerçekleştirmek için proje çalışmaları yaptıklarını belirterek, “ Eski adları ile kapatılan beldelerimizi yeniden nasıl eskisine döndürebiliriz diye proje çalışmaları yapıyoruz. Büyükşehir kanunu ile birlikte, Kaşüstü, Özdil ve Oymalıtepe belediyeleri kapanarak bize bağlandı. Buralarda devası belediye binalarımız mevcut. Kaşüstü Mahallemiz aldı başını gidiyor.  Ancak, kırsalda kalan Özdil ve Oymalıda belediye dönemlerinde daha çok canlılık vardı. Geleni gideni çok olurdu. Esnafımız mağdur olmazdı. Mahallelerimizde eski havayı yeniden yaratmak için belediye hizmet binalarımıza yatırımcı iş adamlarını bekliyoruz. Buralarda ne olabilir. Mesela...