19 / 04 / 2024

trafik sigortası primleri

trafik sigortası primleri

Trafik sigortası primlerine Eylül ayından geçerli olmak üzere yüzde 20 zam uygulanırken, aylık artış oranı da yüzde 4.75’e yükseltildi. İşte diğer ayrıntılar...

Milyonlarca sürücüye, kötü haber! Yüzde 100 zam geliyor! 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girecek!

Arabası olan milyonlarca sürücüyü çok yakından ilgilendiriyor. Büyük zam yolda! 17 Mayıs'ta yapılan yeni düzenleme ile trafik sigortalarına zam kararı alındı. Yüzde 100 artış yaşanacak! Yeni uygulama 1 Haziran itibarı ile geçerli olacak! En yüksek ödemeyi 7 bin 529 lira ile İstanbul'daki sürücüler

Milyonlarca sürücüye kötü haber az önce resmen duyuruldu: Yüzde 50'ye varan zam yapılacak!

Trafikte kayıtlı araçlara yaptırılması zorunlu olan trafik sigortasına zam geldi. Zamlı tarife Mayıs ayına göre Haziran'da daha da artacak. Trafik sigortası yönetmeliğine ilişkin değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar..

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için yapılan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu” uygulamaya başlandığı kaydedildi. Yapılan platform uygulaması ile birlikte sürücülerin poliçeye ulaşması da kolaylaşmış olacak.

Arabası olanlar dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem bugünden itibaren başlıyor!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında yeni dönem bugünden itibaren resmen başlıyor. İşte ayrıntılar... 

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Pek çok araç sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin yarın resmen başlayacağı belirtilirken, "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarından itibaren uygulanacak.

Trafik sigortasında yeni dönem başlayacak! 

Trafik Teklif Platformu ile trafik sigortası poliçe tekliflerinde yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi için devreye sokulan yeni sistem ile 10 dakika içinde teklif alınabileceği kaydedildi. SDDK tarafından yayımlanan genelge kapsamında 19 Şubat’ta yürürlüğe gireceği duyuruldu.

Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişiklik yapıldı! Azami primi SEDDK belirleyecek...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkındaki genelgeyi yayımladı.

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), şubat ayı için trafik sigortasındaki prim artış oranını yüzde 10 olarak belirledi. İşte haberin detayları...

Trafik sigortasında yeni ücretler belirlendi...

Zorunlu trafik sigortasında yeni ücretler belli olduğu kaydedildi. Buna göre, en yüksek trafik sigortası tutarı, 22 bin 236 lira ile İstanbul olduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

Zorunlu trafik sigortası aylık artış oranları açıklandı...

Zorunlu trafik sigortası aylık azami prim yükseliş oranı, 2024 senesinin ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak kaydedildi. Bu oran, 2023'ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak yapılıyorudu. İşte haberin detayları...

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Trafik sigortasının yetersiz kaldığı yerde devreye İMM giriyor!

Zorunlu trafik sigortası kaza anında karşı tarafa verilen hasarı belirli limitler dahilinde karşılarken, İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası (İMM) araç sahibinin üçüncü şahıslara verdiği maddi zararın tamamını karşılıyor.

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Trafik sigortasında son dönemde yaşanan fiyat artışları sürücülere maddi açıdan zarara uğratıyor. Sigortacılık sektörü ise mevcut fiyatlandırmayı maliyetleri karşılamakta yetersiz görüyor ve bu sebeple bazı araçlara sigorta teklif etmekten kaçınıyor. 

Trafik sigortasında yeni dönem! Sistem sil baştan değişiyor! Kimi, nasıl ilgilendirecek? Detaylar tek tek açıklandı!

Trafik sigortasına yönelik Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle sistemde değişiklik yapıldı. Yeni sisteme göre trafik sigortasından prim teklifi alamayanlar için ortak bir havuz oluşturulacak. Aynı zamanda, prim tutarı SEDDK tarafından belirlenecek.

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.

trafik sigortası primleri Haberi

trafik sigortası primleri

Motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi bir aya kadar askıya alınabilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ve karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmelikte değişiklikler gerçekleştiren yönetmelik bunun yanı sıra zorunlu trafik sigortası azami prim oranlarında artış tahmin edilirken, hasarsızlık prim indirim oranları ise indirildi.

Düzenlemeye göre, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin, belirlenen sigorta branşlarında ya da tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi 3 günden az 30 günden fazla olmamak şartıyla geçici olarak sonlandırılabilecek.

Kaçınmanın sürmesi durumunda...