24 / 04 / 2024

trafik sinyalizasyon sistemi

trafik sinyalizasyon sistemi

MSKÜ Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi İlhan Tarımer, 2 yıl üzerinde çalışarak geliştirdiği yazılım sisteminde yerli kaynakları kullanarak çevreye duyarlı akıllı trafik sinyalizasyon sistemi geliştirdi

Trafik sigortasında yeni dönem! 1 Mayıs'ta başlıyor

Araç sahibi olan 26 milyon için yeni kural 1 Mayıs itibarıyla uygulanacak. Trafik sigortasında basamak sistemi devreye alınıyor. Kimisine yüzde 200 zam kimisine yüzde 50 indirim yapılacak. İşte tüm detaylar...

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında zam yapılacak!

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem, trafik sigortası primlerinde artışlarla başlıyor. Zorunlu Trafik Sigortası'nda prim sistemi değişiyor ve bir dizi zam üst üste gelmeye başladı. İşte detaylar...

Bursaray'da çalışmalar hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemde bekleme süresini 2 dakikaya düşürecek ve kapasiteyi yüzde 60 oranında artıracak Bursaray Sinyalizasyon Sistemi Revizyonu’nda ikinci faz çalışmaları da tamamlandı.

Bursaray'da üçüncü faz Ağustos'ta!

Bursaray Sinyalizasyon Sistemi Revizyonu’nda ikinci faz çalışmaları tamamlandı. Küçük Sanayi - Üniversite arasını kapsayan üçüncü fazın ise Ağustos ayında devreye alınması hedefleniyor.

Samsun-Sivas demir yolunun tüm alt ve üstyapısı yenilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Sivas demir yolu hattındaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ilgili, 'Hattımızda kurulan sinyalizasyon sistemi ile birlikte kapasitemiz iki katına çıktı, yenilenen hattımız çok daha konforlu, emniyetli ve güvenli hale geldi." dedi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın sinyalizasyon testleri başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda sinyalizasyon sistemi testlerinin ardından deneme sürüşleri yapılacağını, hattın güvenlik sertifikası alındıktan sonra hizmete açılacağını ifade etti...

Bursa'da 80 milyon euroluk ulaşım yatırımı!

Bursa Belediyesi, 20 milyon euroluk sinyalizasyon sistemi projesine ve Doğanköy'deki Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak 60 milyon euroluk troleybüs projesine başlayacak.

Bilecik Bozüyük Trafik Büro Amirliği taşınıyor!

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) Bozüyük’te de faaliyete geçecek olmasından dolayı yer sorunu yaşayan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne belediye başkanlığı tarafından yer tahsisi yapıldı.

Trakya'daki demiryolu seferleri yarın başlayacak!

TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çerkezköy-Kapıkule ve Uzunköprü-Çerkezköy bağlantısını sağlayan demiryolundaki çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda raylar yenilendi, elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemi kuruldu.

İstanbul’un trafik sorununu Aselsan çözdü!

ASELSAN’ın Ankara’da geliştirip, ürettiği Serbest Geçiş Sistemi, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde tam kapasiteyle devreye girdi. Kameralarla çalışan Sistem, trafik serbest akış halindeyken ücret toplayabiliyor.

1967 yılında Trafik Sinyalizasyon Şebekesi'nin temeli atılmış!

1967 yılında elektrik beyinle işleyen Trafik Sinyalizasyon Şebekesi'nin temeli, Belediye Başkanı Haşim İşcan tarafından atılmış. İngiliz firması tarafından inşa edilecek olan tesisler, 1 milyon liraya mal olacakmış.

Akıllı Trafik Yönetim Sistemi İzmir trafiğini rahatlatacak!

İzmir ’ de uygulanacak “ Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ” ile yeraltına döşenen sensörler kavşak yoğunlukları anında ölçecek ve trafik lambalarının süreleri otomatik olarak ayarlanacak...

trafik sinyalizasyon sistemi Haberi

trafik sinyalizasyon sistemi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlhan Tarımer, 2 yıl üzerinde çalışarak geliştirdiği yazılım sisteminde yerli kaynakları kullanarak çevreye duyarlı akıllı trafik sinyalizasyon sistemi geliştirdi.


Tarımer,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik yoğunluğunun çoğunlukla kavşaklarda meydana geldiğini, bir kavşağın iyi kontrol edilmesinin ise birim zamanda daha fazla aracın geçişini sağlamakla mümkün olacağını söyledi.


Tarımer, çalışmayı Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) olarak hazırladıklarını ve çalışmanın görsel ve yazılımsal olarak tamamlandığını belirtti.


Muğla’da trafik akışının yoğun olduğu bir kavşağın denetimini, geliştirdikleri gerçek zamanlı programlanabilir SCADA uygulaması ile yaptıklarını ifade eden Tarımer, bunun için PLC basamak programıyla SCADA tasarımı yaptıklarını ve aralarındaki uyum protokollü ara birim ile çalışmanın yürütüldüğünü dile getirdi.


Sistemin çalıştırıldığı zaman diliminin, hazırlanan yazılım dili kullanılarak...