19 / 04 / 2024

trafik sorunları

trafik sorunları

Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Cevat Kışlalı bugün ki köşe yazısında ''Her yere metro Her derde metro'' başlığına yer veriyor. İşte Cevat Kışlalı'nın köşe yazısı;

Profesör Ahmet Vefik Alp'in monoray isyanı

Mimar Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp yine isyanlarda... Projeyi 8 yıl önce dile getirdiğini, belediyenin ise işin önemini yeni anladığını vurgulayan Alp'in yazısını okumak için tıklayın!

Binali Yıldırım: İstanbul'da trafik sorununu çözerim!

TBMM Başkanı ve AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Sorunları torunlara bırakacak değiliz. Sorunları çözeceğiz. Ulaşım ve trafik benim işim. Türkiye'de çözdüm, İstanbul'da da hayli hayli çözerim" dedi...

Otopark Yönetmeliği düzenlemesi görüşe açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yerleşim yerlerinde araçların yol açtığı trafik sorunlarının çözümü için hazırlanan "Otopark Yönetmeliği" taslağı, görüşlerin alınması için kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Manisa Saruhanlı kavşak projeleriyle nefes alacak!

Manisa’nın il genelinde yatırımlarını bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlı ‘da kavşak projesi için harekete geçti. Bölgede yaşanan trafik sorunlarına neşter vuracak olan dev yatırımda Manisa Büyükşehir Belediyesi zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Trabzon'a 3. tünel geliyor!

Karadeniz bölgesindeki trafik sorunlarını tünellerle çözme konusunda çalışmalarını sürdüren Karayolları Bölge Müdürlüğü bu kez Trabzon kent merkezi trafiğini rahatlatacak projeyi Büyükşehir ile birlikte hayata geçirecek.

Gaziantep Nizip'e dönel kavşak müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin en büyük ilçesi olan Nizip’teki trafik sorunlarını masaya yatırdı. Büyükşehir ekipleri ilçenin trafik düzenlemesi ile ilgili ilçede bulunan sivil toplum kurulaşları, kanat önderleri ve Mustafa Kökmen Bulvarı esnafına bir sunum yaptı.

Trabzon Uzungöl'ün imar sorunları çözüm bekliyor!

TRABZON’un Çaykara İlçesi'ndeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de basın mensuplarına iftar yemeği verildi. Yemek sonrasında bölgenin imar durumu, trafik, elektrik ve gölün temizliği gibi sorunlar dile getirildi, sağlık polikliniği açılması istendi

Bayrampaşa'nın trafik sorunu tarih oluyor!

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa’nın en büyük sorunlarının başında gelen trafik sorununa ‘üstü park, altı otopark’ projeleriyle kalıcı çözüm üretmeye devam ettiklerini belirtti...

Balıkesir Altıeylül'de toplu açılış töreni gerçekleşti!

Altıeylül Belediyesi toplu açılış töreni, Plevne Mahallesi Aile ve Spor Parkı'nda yapıldı. Balıkesir için büyük projelerin hazır olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Uğur, "Şehrimizin trafik sorunlarını çözüyoruz" dedi

Gazientep için Ulaşım Master Planı hazırlanıyor!

Gazientep için Ulaşım Master Planı hazırlanıyor. Master planıyla, ulaşım ve trafik sorunlarının düzenlemesi, özel araç kullanımından toplu taşıma sistemlerini kullanılmasına teşvik edilmesi hedefleniyor

Zeki Kıvanç'tan Adana Kent Sorunları Sempozyumu'na destek talebi!

Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi Kurul üyeleri ile Adana Kent Sorunları Sempozyumu'na destek talebi için Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'ı ziyaret etti.

1958 yılında İstiklal Caddesi'nde trafik günde 1.678 defa duruyormuş!

1958 yılında İ.E.T.T, otobüs ve tramvay güzergahlarındaki trafik yoğunluğunu tespite çalışmaktaymış. Bir aylık kontrol sonunda caddeden 10 bin 572 araç geçmiş ve bir günde bin 678 defa trafik durmuş.

1958 yılında İstanbul'da trafik sayımı yapılacakmış!

1958 yılında trafik sayımının bir an evvel yapılması kararlaştırılmış. Şehirde yapılacak imar işleri bu sayımın neticesine göre ayarlanacakmış ve caddelerin tanziminde mühim rol oynayacakmış, caddelerin genişliği hesap edilecekmiş.

Kırklareli'nin sorunları tartışıldı!

Kırklareli'nin sorunları tartışıldı. Kırklareli'de Kırklareli Belediye Başkanlığı, TMMOB ve de Kırklareli Kent Konseyi tarafından " Kentsel Planlamaya Bakış ve Kırklareli Sorunları " adlı panel düzenlendi.

trafik sorunları Haberi

trafik sorunları

Her yere metro Her derde metro 

Tramvay, metro, metrobüs ve Marmaray'ın halkımıza sunduğu hizmet göz ardı edilemez.Ulaşımı rahatlatmak için yapılan çalışmalar ne kadar artarsa memnuniyet de o derece artar. Peki trafiğe çözüm sunma adına yapılan icraatlarda aksaklıklar yok mu? 


Söğütlüçeşme'den Avcılar'a kadar kesintisiz 24 saat yolculuk yapabilmek büyük altyapı hamlesi. Günün her saatinde, gece çalışanından sabah vardiyasına gidenine, arkadaşlarıyla geç saatlere dek oturanından alışveriş için Avrupa ve Asya yakasında koşturanlara kadar metrobüs büyük takdir topluyor. En büyük eleştiri ise kalabalık olması. Saatlerce ayakta gidiyor olmak bir eziyet. Vatandaş aktarmalardan rahatsız. Bindiği zaman bir daha inmek istemiyor. Aktarmanın artması kaosun daha da artmasına neden oluyor.Sefer ve araç sayıları artsa da ilginin aynı oranda artması çözümü engelliyor. 


Metroda; 'Her yere metro, her yerde metro'...