19 / 04 / 2024

Trakya Roman Dernekleri Platformu

Trakya Roman Dernekleri Platformu

Trakya Roman Dernekleri Platformu Başkanı Ayvaz Yalaza; kentsel dönüşüm projesi ve TOKİ konutlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yalaza: "Keşan'ın daha çağdaş bir şehir olması için kentsel dönüşümün uygulanması şarttır. " dedi.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

İstanbul Erzurum Dernekleri 3 şehit ailesine ev hediye etti!

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun öncülüğünde başlatılan ’el ver, ev alalım’ kampanyası ile şehit düşen 2 asker ile 1 polisin ailelerine alınan evler teslim edildi.

Edip Uğur: Balıkesir Roman Evleri Türkiye’ye örnek oldu!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Gündoğan Mahallesi’nde yaşayan Roman vatandaşların 30 yıllık konut sorunu çözülmüştü, konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Roman Evleri'nin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Trakya'da emlakçı olmak isteyen kursiyerler sertifikasını aldı!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği ve Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen Emlak Danışmanlığı Mesleki Eğitim Programı’nı tamamlayan 30 kursiyere sertifika verildi.

Trakya'da daire fiyatları artıyor!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, demir fiyatlarındaki artışın konut fiyatlarında kısmi bir artışa neden olduğunu bildirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü, Trakya bölgesini kalkındıracak!

Bakan Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü sadece Çanakkale'yi değil Edirne'yi Tekirdağ'ı, Kırklareli'ni özellikle Trakya bölgesinin ekonomisini, sanayisini kalkındıracak" ifadesini kullandı.

Yalova Roman Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm onaylandı!

Yalova Belediyesi, Roman Mahallesi olarak adlandırılan alanla ilgili yapmış olduğu kentsel dönüşüm planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını bildirdi.

Trakya'nın en donanımlı hayvan hastanesi hizmete başladı!

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince 1,5 milyon lira bütçe ile inşa edilen Trakya'nın en donanımlı hayvan hastanesi hizmet vermeye başladı.

İGA, Roman çocukları sanatla buluşturdu, ödüle layık görüldü!

İstanbul Yeni Havalimanı’na komşu mahallelerde, sosyal yönetim çalışmaları yapan İGA, Roman çocuklar için geliştirdiği projesi ile Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü

Ümraniye'deki Roman vatandaşların konut sorunu TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Ümraniye'de yaşayan Roman vatandaşların barınma ve eğitim sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Trakya Yeşil Vadi Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Trakya Yeşil Vadi Yapı Denetim Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mustafa Yazıcı imzasıyla kuruldu.

Roman mahallelerindeki kentsel dönüşüm mecliste!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, meclis toplantısında Roman mahallelerindeki kentsel dönüşüm uygulamalarına değindi.

Trakya Üniversitesi mimarlık öğrencilerinin ilk ödevi Selimiye Camii!

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, ilk ödevlerini Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni inceleyerek yapıyor.

Trakya Roman Dernekleri Platformu Haberi

Trakya Roman Dernekleri Platformu

Keşan'da, kentsel dönüşüm konusunun yakın tarihte gündeme getirildiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Yalaza, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm konusunda. kurumların ve siyasi partilerin bir mutabakata vardıklarını düşünüyorum. Keşan'ın daha çağdaş bir şehir olması için kentsel dönüşümün uygulanması şarttır. 

Kentsel dönüşüm projesinin, Yenimescit Mahallesinde uygulanması düşünülüyordu. Dolayısıyla, bu proje hayata geçtiğinde, yerinden oynatılacak kesim roman camiasıdır. Yenimescit Mahallesinde tapulu ve tapusuz evler var. Ve 5060 yıldan bu yana insanlar buralarda yaşıyor. 


Belki bu proje yakın zaman içerisinde hayata geçmedi ama gelecekte mutlaka hayata geçecektir. Bundan ötürü de, roman camiasıyla bir istişare edilmesi lazım. Ayrıca, kentsel dönüşüm için düşünülen alana ne yapılacaktır? Bu alana AVM mi, iş alanları mı yoksa konutlar mı yapılacak? Bu konuda bizlerinde bilgilendirilmesi gerekiyor." 


Ayvaz Yalaza sözlerine şöyle devam etti: "Geçmişte, Keşan...