28 / 03 / 2024

Keşan'da kentsel dönüşüm uygulanması şart!

Keşan'da kentsel dönüşüm uygulanması şart!

Trakya Roman Dernekleri Platformu Başkanı Ayvaz Yalaza; kentsel dönüşüm projesi ve TOKİ konutlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yalaza: "Keşan'ın daha çağdaş bir şehir olması için kentsel dönüşümün uygulanması şarttır. " dedi.



Keşan'da, kentsel dönüşüm konusunun yakın tarihte gündeme getirildiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Yalaza, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm konusunda. kurumların ve siyasi partilerin bir mutabakata vardıklarını düşünüyorum. Keşan'ın daha çağdaş bir şehir olması için kentsel dönüşümün uygulanması şarttır. 

Kentsel dönüşüm projesinin, Yenimescit Mahallesinde uygulanması düşünülüyordu. Dolayısıyla, bu proje hayata geçtiğinde, yerinden oynatılacak kesim roman camiasıdır. Yenimescit Mahallesinde tapulu ve tapusuz evler var. Ve 5060 yıldan bu yana insanlar buralarda yaşıyor. 


Belki bu proje yakın zaman içerisinde hayata geçmedi ama gelecekte mutlaka hayata geçecektir. Bundan ötürü de, roman camiasıyla bir istişare edilmesi lazım. Ayrıca, kentsel dönüşüm için düşünülen alana ne yapılacaktır? Bu alana AVM mi, iş alanları mı yoksa konutlar mı yapılacak? Bu konuda bizlerinde bilgilendirilmesi gerekiyor." 


Ayvaz Yalaza sözlerine şöyle devam etti: "Geçmişte, Keşan Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi kentsel dönüşüm projesi hayata geçtiğinde, burada bir kat artırımına gidilecek. Dolayısıyla. mevcut yerlerin değerleri artacaktır. 

Bu konuda, yetkililerin insanlarla daha iyi diyalog kurarak kimse mağdur edilmeden projenin hayata geçmesi lazım. 

Kentsel dönüşümden insanlarımız faydalanmalıdır. 

Ekonomik ve sosyal kazanımlar elde edilmesi lazım. Kazanım elde edilmeden yerlerimizi terk etmeyi düşünmüyoruz." 


"Kentsel dönüşüm projesi konusunda her hangi bir adım atıldığını görmüyoruz. Acaba, projeden vazgeçilmiş olunabilir mi?" şeklindeki soruya cevap veren Yalaza, şöyle konuştu: "Projeden vazgeçildiğini düşünmüyorum. Projenin yakın zaman içerisinde hayata geçeceğine inanıyorum. Kentsel dönüşüm projesi şuanda, insanların avantajmadır ve biran evvel uygulanması gerekiyor. 

Bölgeye yapılan yatırımlar konusuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ayvaz Yalaza sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, imar anlamında da öteleştirildik. Keşan'daki imar hep doğuya doğru açıldı ama kuzeyine hiç dokunulmadı. Kuzeyinde yer alan hastane planları da, Keşan'ın başka yerlerine kaydırıldı. Buranın değeri artmadı, düştü. 

İmar alanında camiamıza ayrımcılık yapıldı." 


Karanlıkdere'de yapılan  TOKİ  konutlarının durumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yalaza sözlerini şöyle tamamladı: "Buradaki konutlar halen teslim edilmedi. Ancak, buradaki sıkıntılar müteahhitlerden kaynaklanıyor. 

Konutlar, mayıs ya da haziran ayı içerisinde teslim edileceği dile getiriliyor. Keşan Kaymakamı da. konutları eksiksiz şekilde teslim almak istiyor. Bundan dolayı da, gecikmeler yaşanıyor. 

Aceleci davranmamızın anlamı yok. Konutları eksiksiz şekilde teslim almamızda fayda var." 



Son Haber


Geri Dön