24 / 04 / 2024

keşanda kentsel dönüşüm olmalı mı

keşanda kentsel dönüşüm olmalı mı

Trakya Roman Dernekleri Platformu Başkanı Ayvaz Yalaza; kentsel dönüşüm projesi ve TOKİ konutlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yalaza: "Keşan'ın daha çağdaş bir şehir olması için kentsel dönüşümün uygulanması şarttır. " dedi.

Turgut Altınok'tan kentsel dönüşüm iddiası: Mansur Yavaş veto etti!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili bir açıklama yaparak, "Keçiören'in yüzde 80'lik kısmında kentsel dönüşümünü yaptık fakat Büyükşehir Belediye Başkanı bunun bir kısmını veto etti" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Kentsel Dönüşüm itirafı: 'Pişman oldum, bu şartlarda dönüşüm olmaz!'

Depreme dirençli kentlerin inşa edilmesi için sürekli yasa çıkarılması konusunda ısrarcı olan Prof. Dr. Naci Görür, pişmanlığını dile getirdi. Kentsel Dönüşüm Yasası için “Keşke söylemeseydik" sözleriyle pişman olduğunu belirtti.

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Vega Kentsel Dönüşüm Proje Ve Test Laboratuvarı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vega Kentsel Dönüşüm Proje Ve Test Laboratuvarı Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Aybüke Kaygusuz Okucu ve Sümeyye Kaya ortaklığında kuruldu.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan kentsel dönüşüm tepkisi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Keçiören'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yaptı. 

Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Ankara Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağının müjdesini verdi...

Keçiören'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 8 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planı ABB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. 

Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde!

Uzun süredir devam eden Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde tartışıldı. 

Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında 1.650 metruk yapı yıkıldı!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.650 metruk yapının yıkıldığını açıkladı. 

Turgut Altınok: Türkiye’de kentsel dönüşümün fitilini biz ateşledik!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada "Türkiye’de ilk kez kentsel dönüşümün fitilini ateşleyen, gündeme getiren biz olduk" dedi.

Adapazarı'nda kentsel dönüşüm seferbeliği!

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, kentsel dönüşüm hakkında açıklamalar yaptı. Işıksu, ''Kentsel dönüşümde çok cesaretliyiz, şu anda yola çıkmış durumdayız'' diye konuştu. 

Bodrum'da kentsel dönüşümün ranta dönüştürülmesi engellendi!

Bodrum’da bulunan 24 blok ve 204 konuttan oluşan bir sitede kentsel dönüşümün sahte raporlarla ranta dönüştürülmesi son anda engellendi. Valilik ve Çevre Bakanlığı mahkemede sahte raporu savundu...

50 bin konutluk kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "İnşallah bayramdan sonra eylem planımızı açıklayacağız ve ilk etapta 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini aynı anda başlatmak suretiyle, tarihi alanların, riskli alanların dönüşümünü aynı anda başlatmış olacağız" dedi...

keşanda kentsel dönüşüm olmalı mı Haberi

keşanda kentsel dönüşüm olmalı mı

Keşan'da, kentsel dönüşüm konusunun yakın tarihte gündeme getirildiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Yalaza, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm konusunda. kurumların ve siyasi partilerin bir mutabakata vardıklarını düşünüyorum. Keşan'ın daha çağdaş bir şehir olması için kentsel dönüşümün uygulanması şarttır. 

Kentsel dönüşüm projesinin, Yenimescit Mahallesinde uygulanması düşünülüyordu. Dolayısıyla, bu proje hayata geçtiğinde, yerinden oynatılacak kesim roman camiasıdır. Yenimescit Mahallesinde tapulu ve tapusuz evler var. Ve 5060 yıldan bu yana insanlar buralarda yaşıyor. 


Belki bu proje yakın zaman içerisinde hayata geçmedi ama gelecekte mutlaka hayata geçecektir. Bundan ötürü de, roman camiasıyla bir istişare edilmesi lazım. Ayrıca, kentsel dönüşüm için düşünülen alana ne yapılacaktır? Bu alana AVM mi, iş alanları mı yoksa konutlar mı yapılacak? Bu konuda bizlerinde bilgilendirilmesi gerekiyor." 


Ayvaz Yalaza sözlerine şöyle devam etti: "Geçmişte, Keşan...