26 / 04 / 2024

Keçiören'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Keçiören'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 8 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planı ABB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. 



Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın geçtiğimiz ay veto etmesi nedeniyle Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un tepki gösterdiği Keçiören Belediyesi’ne ait 8 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planı, ABB Meclisi’nden geçti.


Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre; Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal Başkanlığı’nda bu ayın ikinci oturumunu önceki gün yapılan ABB Meclisi, Keçiören Çiçekli, İncirli, Kalaba, Karargahtepe, Basınevleri, Emrah, 19 Mayıs ve Tepebaşı mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüme ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’nu da görüştü. 

Keçiören de kentsel dönüşüm başlıyor!

Rapor, AK Parti ve MHP gruplarının ‘evet’, CHP ve İYİ Parti gruplarının ‘ret’ yönünde oy kullanmasının ardından oy çokluğuyla kabul edildi. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın eksiklikler olduğu gerekçesiyle planı veto etmesine geçen ay tepki gösteren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Meclis kararının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Keçiören değişiyor, gelişiyor. Keçiören’de hizmet kervanı yürüyor. Engellemelere rağmen bu kervan yürüyecek. Engellemeye çalışanlar da bir gün vatandaşımız karşısında bu hesabı verecek” açıklamasında bulundu. 

Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde!


Geri Dön